I dag våknet vi til nok en masseskyting i USA. Minst syv mennesker er døde etter at en bevæpnet mann åpnet ild ved et Walmart-supermarked i Chesapeake, Virginia.

Mannen, som er antatt å ha vært butikksjef, vendte deretter pistolen mot seg selv, og er nå død.

Flere andre ble skadet i skytingen og motivet er fortsatt uklart.

Tirsdag kvelds angrep kommer bare dager etter at en bevæpnet mann åpnet ild på en LHBT-nattklubb i Colorado, drepte fem mennesker og skadet 17 andre.

Another day in America

Masseskytinger er neste dagligdags og vi er nærmest i en apatisk tilstand mens vi forbereder oss på den neste.  Bildene av de smilende ofrene fra LHBT-nattklubben i Colorado var hjerteskjærende – vi sørger for de døde og skadde vi ikke kjente, og lurer på om det helvete de snakker om egentlig er på denne jord.

Men vi opplever også en annen reaksjon som har dukket opp de siste årene. Håpet om at gjerningsmannen ikke er en hvit mann – fordi Demokratene og mediene ønsker det skal være en hvit høyreekstrem MAGA-republikaner.

Det er sikkert unødvendig å forklare for leserne hvorfor, fordi jeg mistenker at det samme er realiteten i dagens Norge. Er gjerningsmannen hvit og høyreekstrem – må vi alle ta en del av skylden – for tankegodset vårt fikk den voldelige til å gå amok. Vi må ta et oppgjør med oss selv blir vi fortalt.

Men er gjerningsmannen svart, muslim, eller en annen minoritet – er det oftest rapportert som en lone wolf som handlet alene, og i tillegg hadde han multiple personlighetsforstyrrelser, og var utilregnelig i gjerningsøyeblikket. Det går heller ikke lenge før terroren er feid under teppet og glemt.

MAGA-republikanere dømt for masseskyting i Colorado

I kjølvannet av massakrene på LHBT-klubben i Colorado har kyniske aktører på venstresiden satt skylden på republikanere og MAGA-supportere, spesielt de som har gått ut og kritisert transoperasjoner for barn, menn i kvinnesport, og galskapen generelt rundt trans/kjønns-debatten. Den nye vulgære normalen blant de liberale.

Nancy Pelosi, valgte å markere Transgender Day of Remembrance ved å minnes de døde i Colorado i en pressemelding – med et par ord – før hun satte i gang en tirade om hatets onde krefter.  De høyreekstreme som tar fra transpersoner frihet og grunnleggende rettigheter, enten de spyr ut farlig retorikk fra kabel-TV eller åpent mobber skolebarn fra maktens haller. – MAGA-republikanerne undergraver på grusomt vis sikkerheten og velværet til vårt transkjønnede fellesskap:

That fight remains more urgent than ever, as right-wing extremists target transgender Americans’ most fundamental rights and freedoms.  Whether spouting dangerous rhetoric from cable news desks or openly bullying schoolchildren from the halls of power, MAGA Republicans are cruelly undermining the safety and well-being of our transgender community.

For oss som sørger over de uskyldige døde og nok et blodbad i America er det opprørende å høre ordene fra en dame som er regnet som en av de mektigste i USA – som bruker makten hun har til å fordømme fredelige og lovlydige mennesker som ikke hadde noe med massakren å gjøre.

Glem det! – sier kanskje mange, men Nancys hatefulle ord er bare ett eksempel, for daglig er vi vitne til akkurat samme retorikken som Pelosis; fra de som har en plattform til å forene Amerika, men i stedet bruker den til å splitte oss: Presidenten selv; demokratene i Kongress; nesten hele venstresiden; mainstream medier med den største makten som New York Times, Washington Post, og CNN; medier som en gang var «for folket» som ABC, CBS, NBC, og mange, mange flere.

Etter Colorado skytingen nådde fordømmelsen nye høyder og vi kommer til å oppleve det igjen etter neste masseskyting – når gjerningsmannen er hvit. Antageligvis vil Walmart massakren i Virginia snart bli glemt, for skal vi tro Fox News 3, er han svart, eller en annen minoritet. Det er snakk om en disgruntled employee. En som kan ha vært misfornøyd med både jobb og de ansatte.

Jeg ble litt lettet da jeg så nyheten selv om den ikke er bekreftet. Tanken er egentlig out there, vi ønsker jo ikke at han er brun eller svart heller – eller at masseskytinger skal skje.

Men sånn er det i dagens Amerika. Og det er til å gråte av.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.