Skal vi tro SV-politikeren er det MAGA-ekstremister og en hel generasjon av unge konservative som er en trussel mot Norge og verden. Dette skriver han dagen før «Day of Jihad.» Vi som ser forfallet i The Land of the Free vet at det ikke er Det republikanske partiet som har flyttet seg til ytre høyre, men heller Demokratene som har forlatt sine moderate velgere og blitt det ekstreme venstre.

Mens det herjer krig i Israel, barn halshugges, og en tidligere Hamas-leder oppfordrer den muslimske verden til Jihad fredag den 13, tar SV-politiker Audun Lysbakken seg tid til å skrive en artikkel i Klassekampen om den mørke trusselen fra MAGA-ekstremister.

-Høyresiden i USA dras mot det illiberale og autoritære.

Her hjemme virker det uinteressant, skriver Lysbakken, som tilsynelatende ikke har observert at det «illiberale og autoritære» konservative Amerika har vært den dominerende debatten blant venstrevridde politikere og media i Norge de siste åtte årene.

Det er ikke bare tidspunktet for Lysbakkens kommentar som får oss til å reagere, det er også hans mangel på kunnskap om både politikk og tilstanden i USA og hans ensidige fordømmelse av halve Amerika, spesielt unge konservative, som han mener vil tippe det amerikanske demokratiet utfor stupet.

Konservativ revolusjon er en selvmotsigelse, men også høyresiden har sine revolusjonære, skriver venstrepolitikeren:

– Akkurat nå er de på fremmarsj i hele den vestlige verden og aller mest i det mektigste og viktigste land. En hel generasjon av unge konservative, de som skal fylle administrasjonen til den neste republikanske presidenten, formes nå i nasjonalkonservativ retning.

Er det disse unge konservative han mener? Fremtidens ledere som har fått nok av politikere som ikke holder lovnader og som ønsker at det Amerika vi kjenner skal fortsette å være The Shining City on The Hill.

Charlotte, North Carolina – 2 March 2020: President Trump’s young supporters showing diversity at the rally in the Bojangle’s Coliseum. Photo: Shutterstock by Jeffery Edwards, United States.

Eller er det disse flotte konservative kvinnene som ikke ønsker å bli tvunget til å ta en vaksine av en regjering som uten tvil er den mest autoritære i USAs historie?

NEW YORK, NY – AUGUST 15, 2021: People gather for a Republicans Rally against COVID vaccine mandates outside of Gracie Mansion. Photo: Shutterstock by Ron Adar.

Det er ikke høyresiden i USA som er illiberale og autoritære. Hvis Lysbakken hadde hatt et åpent sinn hadde han sett at det er venstresiden – Biden og demokratene – som har tippet det amerikanske demokratiet utfor stupet.

Men i Lysbakkens og resten av det venstrevriddes verden i Norge er det dette som vil skje i 2024:

– Om 13 måneder kommer et presidentvalg som kan tippe det amerikanske demokratiet utfor stupet. Enten fordi Trumpistene bruker makten mer effektivt enn sist, eller gjennom kaos utløst av et valg ingen vil respektere.

Lysbakken forstår ikke en gang at det var demokratene som brukte makten til å velte et demokratisk valg ved å innføre lover som brøt med grunnloven og hadde media, Big Tech og George Soros som medhjelpere til å indirekte påvirke stemmene som ble lagt i urnene.

Han forstår heller ikke at det var demokratene som skapte kaos både før og etter valget og hadde ansvaret for at halve befolkningen ikke kunne respektere valget.

Det var derfor 6. januar skjedde da ingen ble hørt. Hold kjeft, sa de og fortalte oss at 2020 var det sikreste valget i USAs historie.

Ingen av oss unnskylder stormingen av Kongressen. Det var en tragisk dag som aldri skulle ha hendt. Men det var ikke 9/11 eller Pearl Harbor. Heller var det ikke en brøkdel av skadene Black Lives Matter og Antifa gjorde under voldelige demonstrasjoner som varte i over ett år, en gjeng med marxister som hater Amerika og som ble heiet på av demokratene.

Er det slike menn og kvinner Lysbakken tror skal redde USA fra stupet?

Det var derfor 85 år gamle Leona i bildet under tok bussen opp til Washington D.C. 6. januar. Hun forteller Document at hun dro dit for å kjempe for landet sitt, friheten og et valg hun mente var  urettferdig.

I Lysbakken og halve Norges øyene er hun er en ekstremist, en valgfornekter, og en fare for demokratiet.

De eier ikke skam.

Foto: Elisabeth Rooney. Leonas historie kommer på Document senere.

Lysbakken skriver videre om valget og spår at Trumpistene vil bruke makten mer effektivt enn sist.

Han har faktisk oppsummert Bidens kaotiske to år som president, men ser det ikke selv:

– Det vil skje i en krigstid, en tid hvor tillitskriser og polarisering ryster demokratiene, hvor økonomien stagnerer, og miljøkrisene akselererer.

To kriger, spenning i Taiwan og hele Midtøsten, den katastrofale uttrekningen av Afghanistan, et historisk polarisert Amerika og et folk som har mistet tilliten til en president og et parti som ikke leverer. I tillegg har han forårsaket inflasjon, økende kriminalitet og hjemløshet, katastrofe ved grensen, og energiavhengighet.

Dette er Bidens Amerika som Lysbakken ikke vil erkjenne og grunnen til at denne smilende mannen vil at Trump skal gjøre Amerika flott igjen. Men han kan da ikke være svart sier liberale, for ingen svarte kan være konservative i deres forskrudde verden.

Det er derfor sinnet koker når vi ser at en politiker får spalteplass i en kommunistisk avis og forteller om et Amerika som lever i hans fantasi og fremstiller konservative i USA som en trussel mot hele verden.

For som han skriver: En autoritær vending i USA vil prege Norge og Europa:

– Det er naivt å tro at ikke ideene vil importeres hit. Det er utrolig hva som kan normaliseres.

Det har Lysbakken rett i. Det er utrolig hva som kan normaliseres og ingen av oss hadde trodd vi skulle oppleve galskapen som kommer fra venstresiden i Amerika i vår livstid. Som at en president hyller transpersoner og støtter kjønnsoperasjoner på unge amerikanere som kan skade dem for livet eller få de til å ta selvmord, mens han tvinger dem til å ta en vaksine og later som han bryr seg om deres velferd.

Det er ikke Det republikanske partiet som har flyttet seg til ytre høyre, men heller Demokratene som har forlatt sine moderate velgere og blitt det ekstreme venstre.

Vi trenger lederskap, sier look-a-like Trump, mens hans franske kone forteller Document at vi må gjøre America and the World great again!

Elisabeth Rooney.

Lysbakken skriver videre at en regjering av MAGA-ekstremister vil skape enorme dilemma for et USA-avhengig land som Norge og han påpeker hvor utrolig lite de gjør for å forberede seg.

Det er fristende å spørre om han har bodd under en stein de siste ukene. Jøder blir slaktet i Israel og en Hamas-leder oppfordrer den muslimske verden til Jihad, trusselen om en tredje verdenskrig henger over oss, og Russland kan banke på Norges dør når som helst.

Ingen fare. Det er MAGA-ekstremister Norge må være forberedt på.

Som denne smilende vakre damen og hennes mann i bildet under. Det forteller om et Amerika de ikke kjenner igjen og er redd for at landet de elsker over alt vil gå til grunne.

De kommer nemlig fra et kommunistisk land og ønsker ikke at USA skal ende opp som det autoritære landet de forlot. Det er mange vietnamesere som støtter Trump, sier de. De vil ha tilbake Amerika.

Foto: Elisabeth Rooney.

Foto: Elisabeth Rooney.

Det foregår ingen åpen diskusjon i Norge om det vil være mulig å tilpasse seg trumpismen på samme måte som sist, skriver Lysbakken og vi lurer på hva han mener. Hva måtte de tilpasse seg under Trump? En fredeligere verden og et blomstrende USA?

Det var vel heller slik at politikere som Lysbakken og norske medier spant sin egen historie om Trump og hans supportere, for det hadde jo allerede spådd at USA og verden som skulle gå til grunne og tredje verdenskrig var rundt hjørnet.

De hyllet frem Biden og satte en glorie på hodet hans, men da de så at «folkelige» Joe var en løgn og at han ødelegger nesten alt han tar tak i, unnlot de å skrive om den udugelige presidenten for de er ikke lenger i mediebransjen for å fortelle sannheten.

Tilgi dem ikke, for de vet hva de gjør.

Foto: Elisabeth Rooney. Jane er en av MAGA-ekstremistene som Lysbakken er redd vil velte USA. Hun frykter at landet ikke kan overleve ett år til eller 4 år til med demokratene.

Dommedagsprofetien til Lysbakken tar helt av i slutten av kommentaren og vi får en lekse om tankegodset bak 22. juli. Dagen før Day of Jihad.

Lysbakken er skuffet over at det er så lite diskusjon på høyresiden om hvordan moderate konservative kan stoppe brannen i konservatismens hus:

–Konservative må jo velge: – Skal de late som ingenting, fascinert studere fyrstikkene, eller slå alarm og slukke brannen. Når den ekstreme høyre får makt er det som regel ved hjelp av det moderate høyre.

– Slik var det da fascismen vant fram i mellomkrigstiden. Slik var det da Reagan-inspirerte republikanere stemte på Hawley, DeSantis og Trump.

– Skal den autoritære konservatismen stoppes, er det konservative som har den viktigste rollen. Skal den autoritære konservatismen stoppes, er det konservative som har den viktigste rollen.

I Lysbakkens øyne er cubaneren i bildet under MAGA-ekstremist. Han kom til Amerika i 1995 via Guantánamo Bay hvor han oppholdt seg i ett år før han fikk lov til å komme til landet han elsker overalt.

Han ønsker hverken kommunisme eller sosialisme i Land of the Free.

Det gjorde heller ikke Ronald Reagan, som sa:

– Sosialisme fungerer bare på to steder: Himmelen der de ikke trenger det og helvete der de allerede har det.

– Socialism only works in two places: Heaven where they don’t need it and hell where they already have it.

Foto: Elisabeth Rooney.

Bildene er fra et Club 47 møte i West Palm Beach, Florida, hvor Trump holdt tale den 11. oktober. Vi kommer tilbake med flere historier om de flotte konservative amerikanere vi traff, som er alt annet enn det venstresiden vil fortelle oss.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.