Etter tidligere rapporter om at det var en innenlandsk terrorhandling er vi lettet over at han ikke var en hvit, høyreekstrem MAGA-supporter fra Texas.

Evil has a name skriver New York Post om Mauricio Garcia, som er identifisert som mannen som drepte ni mennesker og såret flere under en masseskyting i Allen, Texas natt til søndag.

For hver eneste masseskyting kjører Biden-regimet frem ønsket om mer restriktive våpenlover, men alle vet at det svarte markedet får de ikke bukt med. Massedrapsmannen på skolen i Uvalde, også Texas, hadde flere våpen til opp mot 40.000 kroner. Den enorme tilstrømmingen over grensen gjør at det finnes et stort svart marked. Det hjelper ikke med såkalte red flag-lover hvis the bad guys kan skaffe seg våpen utenfor myndighetenes kontroll.

Mauricio Garcia var latinamerikansk og da faller medienes interesse for saken.

Det er en stor skygge på veggen som liberale medier forsøker ignorere: Alle drapsmenn som kommer sørfra. Det er ikke overraskende for mange land har tømt både fengsler og psykiatriske institusjoner og sendt klientelet nordover. Castro gjorde det samme på Cuba.

Men det var spekulasjoner om motiv og da ble det nevnt at han hadde et merke på den svarte uniformen:

During the twisted shooting, Garcia, 33, also wore a patch on his chest with the acronym “RWDS” which stands for “Right Wing Death Squad” – a popular phrase among white-supremacy groups, according to the official who spoke on the condition of anonymity.

https://nypost.com/2023/05/07/feds-probing-whether-texas-mall-gunman-held-neo-nazi-views/

Garcia var kledd som en kommandosoldat, i helsvart. Noen sier at han var en Incel, en som har levd i påtvunget sølibat og vender aggresjonen utover.

Det er Rolling Stone som melder dette, men spørsmålet er om vi kan stole på deres opplysninger. Det samme gjelder FBI. Det heter at de intervjuer slekt og pårørende om Garcias meninger og overbevisning. Men en del av amerikansk opinion vil være mistenksomme: Er FBIs opplysninger til å stole på?

Slik har tillitskrisen fra oven forplantet seg nedover i samfunnet. FBI har selv undergravd publikums tillit ved å bli et politisk politi.

Les også:

Ni drept i masseskyting i Texas – Document

Et søk på internett viser at ingen norske aviser har oppdatert saken. Det er senkveld her i USA og det kan hende journalistene sover og har gode drømmer om Trump bak lås og slå og Bidens fire nye år.

Mauricio Garcia var 33 år gammel og bodde hjemme hos sine foreldre i Dallas. Hjemmet ble ransaket av politiet lørdag kveld etter massakren utenfor Allen Premium Outlets, og tjenestemenn undersøkte også et motell der Garcia hadde booket et lengre opphold.


Garcia rulleblad var ikke alvorlig og han jobbet som sikkerhetsvakt, selv om det er uklart hvor, rapporterte CBS News.

Venstreorienterte Washington Post velger å fokusere på at tjenestemenn undersøker mulige bånd mellom gjerningsmannen og høyreekstreme.

FBI-avdelingen i Dallas, som hjelper til med å lede saken med Texas Department of Public Safety, bekreftet at politimyndigheter søkte på to steder relatert til den mistenkte, men ga ingen tilleggsinformasjon.

Ifølge Texas Online Private Security-databasen ble Garcia godkjent for å jobbe som sikkerhetsvakt i staten fra april 2016 til april 2020, og hadde tre tidligere arbeidsgivere før lisensen hans gikk ut.

Registreringer viser at han fikk opplæring i skytevåpen i 2015, samt videre våpenopplæring i 2018. DPS, som vedlikeholder databasen, diskvalifiserer automatisk søkere som har begått visse voldsforbrytelser.

Garcias naboer fortalte WFAA at han kjørte en grå Dodge Charger som alltid parkerte foran foreldrenes hjem, men at de ikke hadde sett ham eller bilen de siste ukene.

Garcia ble skutt og drept utenfor H&M-butikken av en politimann som patruljerte området

En grå sedan ble fanget på åstedet for lørdagens blodbad, der en mann gikk ut av bilen kledd i svart taktisk utstyr og bevæpnet med en AR-15-stil rifle før han åpnet ild mot shoppere i Allen, som ligger omtrent 25 minutter nord for Dallas.

Sammen med riflen – som vitner sa ble brukt til å skyte dusinvis av skudd – fant politiet flere våpen, inkludert et håndvåpen og ammunisjon på den mistenkte og bilen hans, rapporterte NBC News.

Naboer bemerket at de aldri så Garcia bevæpnet med et våpen hjemme hos foreldrene hans, og de husket heller ikke noen hendelser som involverte ham. I en video tidligere snakket foreldrene hans med hjelp av tolk.

Etterforskere mener at Garcia handlet alene, sier politisjefen i Allen, Brian Harvey,

Seks av de drepte utenfor kjøpesenteret ble funnet døde på stedet. Ni andre ofre ble innlagt på sykehus, to av dem døde senere av sårene, sa brannsjef Jonathan Boyd i Allen.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.\

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor

;

Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.