Fem personer er skutt og drept i en bolig i Cleveland i Texas, skriver Aftenposten. Politiet sier de ble drept av en nabo etter at de klaget på at han skjøt på blink på gårdsplassen.

– Blant de drepte er en åtteåring, og i tillegg er tre kvinner og en mann drept. Den mistenkte er en 39 år gammel mann, ifølge sheriff Greg Capers i San Jacinto fylke.

Aftenposten opplyser at USA ligger an til å få et rekordhøyt antall masseskytinger i år. Siden nyttår har det vært minst 18 skyteepisoder med fire eller flere drepte.

Aftenposten er faktisk avisen som har skrevet mest om denne oppsiktsvekkende saken, som skaper store overskrifter i USA. NRK og andre aviser er sparsomme med detaljer, og skriver ikke mer enn følgende:

– Fem personer er drept i Texas i en skyteepisode. Det melder politiet, ifølge ABC News. Skytingen fant sted fredag kveld i byen Cleveland, der innbyggerne ble bedt om å holde seg innendørs.

– Drapene skal være begått inne i et hus. Gjerningsmannen er på frifot. Politiet sier at han er beruset. Han skal være bevæpnet med en AR-15. Det er en såkalt «assault rifle».

– Disse våpnene er de helt klart mest populære halvautomatiske riflene i USA.

Masseskytinger får som regel stor oppmerksomhet i norske medier, så lenge gjerningsmannen er hvit og gjerne høyreekstrem. Denne gangen er han en illegal immigrant fra Mexico som har vært utvist flere ganger, og navnet er Francisco Oropesa.

Så snart dette ble kjent, la norske medier lokk på saken. Nothing to see here.

FBI i Houston la ut nye bilder av en gjerningsmann som angivelig drepte fem personer fredag kveld i en masseskyting, skriver Fox News.

Jakten fortsatte søndag ettermiddag, mer enn 24 timer etter at Francisco Oropesa, 38, angivelig skjøt fem av naboene sine i hjemmet deres i Cleveland, Texas, inkludert en 8 år gammel gutt.

Oropesa er ulovlig i landet og har blitt deportert tidligere, sa en kilde fra US Immigration and Custom Enforcement (ICE) til Fox News Digital. Han har kommet inn i USA ulovlig flere ganger, og ICE hadde sist kontakt med ham i 2016.

De fire nye bildene inkluderte tre av Oropesas ansikt og ett av en stor tatovering av en kvinne med hodeplagg på den ene armen.

Under en pressekonferanse søndag ettermiddag kunngjorde sheriff Greg Capers i San Jacinto County og FBI Houston spesialagent James Smith at det er u8tlovet en dusør på $ 80.000 fra guvernørens kontor, statlige etater og FBI for tips som fører til en arrestasjon:

– Vi vet ikke hvor han er, det er derfor vi har kommet opp med denne dusøren, sa Smith til journalister, og la til at han er sikker på at Oropesa har kontaktet venner, de trenger bare å finne ut hvem disse er. – Vi har ingen ledetråder, la han til.

– We do not know where he is, that’s why we’ve come up with this reward, Smith told reporters, adding that he’s sure Oropesa has contacted friends, they just need to find out who. – We have zero leads, he added.

Det nå er mer enn 200 politifolk som søker etter Oropesa.

I en tidligere tweet søndag sa FBI at flere byråer søker etter Francisco Oropesa og minner om at han er bevæpnet og farlig.

DHS-sekretær Alejandro Mayorkas fortalte Chuck Todd på «Meet the Press» søndag at han ikke ville kommentere Oropesas immigrasjonsstatus etter at Todd sa at det var et spørsmål om hvorvidt han hadde et konsulat-kort, noe som betyr at han var her lovlig, men kanskje han hadde vært i USA for lenge?

Letingen etter Oropesa er utvidet. Myndighetene har funnet en forlatt mobiltelefon og klesplagg liggende, og sporhunder fra Texas Department of Correction plukket opp et luktspor som forsvant i et vann, ifølge sheriffen.

Ofrene er identifisert som Sonia Argentina Guzman, 25; Daniel Enrique Laso Guzman, 8; Diana Velazquez Alvarado, 21; Julisa Molina Rivera, 31; og Jose Jonathan Casarez, 18.

Capers sa at det var ti personer i huset, inkludert tre barn som ikke ble skadet – noen av dem hadde nettopp flyttet dit tidligere i uken – og ingen andre ble skadet. Han sa at to av ofrene ble funnet i et soverom der to barn var lagt, tilsynelatende i et forsøk på å skjerme dem.

Oropesa skal ha skutt ofrene etter at en av dem ba ham slutte å skyte utenfor hjemmet sitt like før midnatt. Det var som en henrettelse da alle ble skutt fra halsen og opp.

Det viser seg at også ofrene var illegale immigranter. Texas-guvernør Greg Abbott har fått kritikk for å ha nevnt det da han annonserte dusøren.


Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.\

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.