Revolusjonen spiser med tiden sine egne barn. I Massachussetts finnes et såkalt Mapping Project som kartlegger hvem som er jøder og deres forbindelser til «koloniseringen av Palestina». BDS-bevegelsen har ikke problemer med en slik terminologi, men radikale demokrater som Ayanna Pressley værer fare. De advarer mot prosjektet og sier det kan utløse farlige konsekvenser. Men typisk nok slår Pressley det sammen med hvite nasjonalister.

Senatorene Elizabeth Warren og Ed Markey tok avstand fra kartleggingen, offisielt er den anti-sionistisk. Men grensen til antisemittisme synes usynlig.

Representanten Ritchie Torres fra New York påpekte at Boycott, Desinvestmen and Sanctions, BDS, står bak kartleggingen av jødiske enkeltpersoner og organisasjoner.

“The Boycott, Divestment and Sanctions [BDS] movement put together “a mapping project” that accuses Jewish and “Zionist” institutions of various evils in American society. Scapegoating is a common symptom of Antisemitism, which at its core is a conspiracy theory,” tweeted Torres on Wednesday.

Saken splitter venstresiden. De som tar avstand forstår at et slikt prosjekt kan koste Demokratene dyrt i både penger og anseelse. Men støttegruppene til de samme som tar avstand, forsvarer i neste øyeblikk prosjektet.

Advocacy group Massachusetts Peace Action, who endorsed Pressley, retweeted a tweet in support of the Mapping Project on Thursday. The organization later released a statement arguing that “anti-Zionism is not anti-Semitism.”

Bak står unge radikaliserte mennesker som har vært noe av drivkraften i dagens Demokratiske parti. For dem er kampen mot rasismen i USA og kampen mot sionisme to sider av samme sak.  Demokratene har sluppet løs et monster som kommer til å sluke dem.

Organizers of the Mapping Project, labeling themselves “a multi-generational collective of activists,” compiled a list of local organizations and individuals who they believe support the Zionist cause, claiming to have drawn a direct link between alleged Zionist oppression of Palestine and oppressive systems in the U.S.

Biden-regimet her degget for de revolusjonære i flere år. Nå må de følge med på ferden.

The Mapping Project “illustrates some ways in which institutional support for the colonization of Palestine is structurally tied to policing and systemic white supremacy here where we live, and to U.S. imperial projects in other countries,” the organizers wrote.

“Our goal in pursuing this collective mapping was to reveal the local entities and networks that enact devastation, so we can dismantle them. Every entity has an address, every network can be disrupted,” they said.

Den nye antisemittismen har også gjennomslag i Norge, jfr den siste LO-kongressen. Det som gjør en slik karakteristikk gyldig er den totale mangel på motforestillinger.

Boycott, Divestment, Sanctions Boston, a group that allegedly seeks to delegitimize Israel, applauded the Mapping Project’s efforts on Twitter.

Slik presenterer NTB BDS:

* BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) beskriver seg selv som en palestinsk-ledet ikkevoldelig bevegelse inspirert av Sør-Afrikas anti-apartheid-bevegelse.

* BDS oppfordrer til boikott av Israel og ber bedrifter om å trekke investeringer i landet. Formålet er å legge press på Israel for å få landet til å etterleve FN-resolusjoner og trekke seg ut av de palestinske områdene som de okkuperte i 1967.

* Det internasjonale nettverket består av blant annet fagforeninger, akademikerforeninger, kirkesamfunn og andre organisasjoner.

* Flere tusen frivillige har også sluttet seg til bevegelsen.

* Israel mener BDS går lenger enn å kjempe mot okkupasjonen, og anklager bevegelsen for antisemittisme og for å ha satt seg fore å delegitimere og ødelegge den jødiske staten.

(Kilder: NTB, AP, BDS‘ nettside)

Demokratene er overtatt av radikale krefter for hvem rasisme-tenkning er fremherskende, herunder antisemittisme.

Even Dems Think Pro-Palestine ‘Mapping Project’ Of Jewish Orgs Has Gone Too Far 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.