Elan Carr fyller en jobb som har stått ledig i to år.

Trump har utnevnt en spesialutsending som skal bekjempe antisemittisme. Elan Carr lover å ta kampen opp mot fordekt antisemittisme. Blant annet mener han at boikott av jødiske varer produsert på Vestbredden er utslag av antisemittisme når det skjer i organiserte former.

“An individual has a right to buy or not buy what they please. However, if there is an organized movement to economically strangle the state of Israel, that is anti-Semitic,” Carr said. “We are going to focus relentlessly on eradicating this false distinction between anti-Zionism and anti-Semitism.”

Boycott, Disinvestment and Sanctions, BDS, er en bevegelse som arbeider for økonomisk isolasjon av Israel. Det er en fortsettelse av Den arabiske ligas politikk som krevde at land de handlet med, ikke kunne handle med Israel. Araberstatene har i realiteten forlatt denne linjen. Nå er den overtatt av liberale hvite aktivister i allianse med palestinere og/eller islamister, mange av dem bosatt i Vesten. BDS er ett eksempel på allliansen mellom venstresiden og muslimer, med ett felles mål: å knekke Israel.

Trump har for lengst oppfattet deres plan, og setter nå inn et motstøt.

Han har flyttet ambassaden til Jerusalem og anerkjent Golan-høyden som israelsk. En måned før valget sa Netanyahu at det kan være aktuelt å innlemme bosettinger på Vestbredden. Det vil avhenge av hvilke område de ligger innenfor.

FN kjører på en linje hvor Vestbredden konsekvent omtales som okkupert. Så enkelt er det ikke. Okkupert fra hvem?

Går man nærmere, ser man at det handler om politikk. FN har sterkt svekket sin moralske kraft ved konsekvent å fokusere på det eneste demokratiet i Midtøsten. Det gjelder Hovedforsamlingen, Sikkerhetsrådet – hvor anti-Israel-forslag stanses av USAs veto –, og det gjelder ikke minst Menneskerettsrådet, som er fanatisk opptatt av å angripe Israel.

Obama kvitterte for sitt dårlige forhold til Netanyahu ved å avstå fra å stemme da bosettingene ble fordømt i Sikkerhetsrådet ved juletider i 2016, rett før han gikk av. Det er første gang USA har unnlatt å forsvare Israel.

Det skjer en radikalisering på liberal side. Amerikanske jøder har tradisjonelt stemt Demokratisk, men nå skjer en avskalling: Ilhan Omars antisemittiske utfall har skremt mange.

Derfor står Trump for en pushback. Han ønsker ikke at BDS skal kunne komme til USA og samarbeide med de radikale muslimene som har kommet inn i Kongressen. Disse har åpne forbindelser til en organisasjon med nærmest nazistisk syn på jødene, som Nation of Islam, og Muslim Brotherhood-organisasjonen CAIR.

Derfor fikk palestineren Omar Barghouti, en av BDS’ grunnleggere, innreisenekt til USA.

Carr’s comments came 24 hours after Palestinian activist and co-founder of an Israeli boycott movement called BDS, Omar Barghouti, was prevented from boarding a plane to the U.S. from Tel Aviv.

A growing pro-Palestinian effort, the BDS movement calls for boycotts, divestment and sanctions as a form of non-violent pressure on Israel to secure Palestinian rights. But as the movement grows, so does pushback in the United States, where more than 25 states have passed legislation in an effort to combat it.

Selv ABC News er ærlig på at det er en pushback mot antisemittisme og antisionisme i USA. Jødehat går ikke hjem.

Det hører med til historien at Barghouti også skulle i sin datters bryllup. Hun bor i USA, i likhet med datteren til Muslim Brotherhood-lederen Yusuf al-Qaradawi.

 

Boycotting Israel is anti-Semitic, newly appointed Trump envoy says»If there is an organized movement to economically strangle the state of Israel, that is anti-Semitic,” Elan Carr said on his first day on the job.

NTBs versjon:

USAs nye utsending mot jødehat refser Israel-boikott

USAs nye utsending mot antisemittisme, Elan Carr, mener at all organisert boikott av Israel er antisemittisk.

President Donald Trumps nye utsending brukte torsdag sin første arbeidsdag til å levere en bred definisjon av hat mot jøder.

– Å nekte å kjøpe produkter fra jødiske bosetninger på Vestbredden mens man samtidig kjøper arabiske produkter fra området, er antisemittisme, sa Carr kort tid etter at han ble tatt i ed.

– Vi vil jobbe utrettelig for å fjerne det falske skillet mellom antisionisme og antisemittisme, la han til.

Carr brøt med flere tiår med amerikansk Vestbredden-politikk da han uttalte det ikke finnes forskjell på status mellom israelske bosetninger på Vestbredden og de arabiske nærliggende landsbyene.

FNs sikkerhetsråd vedtok i 2016 en resolusjon som slår fast at de israelske bosetningene og utpostene på Vestbredden er ulovlige. USA har lenge frarådet utbyggingen av bosetninger, men flere israelske regjeringer har ignorert dette.

Carrs utspill kom etter at han ble spurt om Omar Barghouti, en palestinsk aktivist som leder den internasjonale BDS-kampanjen som tar til orde for å boikotte Israel, og som har blitt nektet innreise til USA. Kampanjen har som mål å få slutt på okkupasjonen av Vestbredden. (NTB)

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.