Immigranten Fatima Mousa Mohammed fra Jemen holdt en tale ved CUNY fylt av antisemittisme og antiamerikanisme, til stor jubel for foreldre og medstudenter. I går lurte vi på om det er håp for Norge. I dag spør vi om det er håp for USA.

Fatima Mousa Mohammed ble valgt av City University of New York (CUNY) til å tale under avslutningsseremonien 12. mai. Daily Mail UK skriver om saken som har vakt stor oppstand og forargelse blant konservative i USA, men også liberale som New Yorks borgermester Eric Adams.

Mohammed er immigrant fra Jemen, og bor i Queens, New York. Den fremtidige advokaten hevdet at svarte og brune fanger blir myrdet daglig i amerikanske fengsler, samtidig som hun vendte seg mot sitt eget universitet for at de samarbeider med global vold.

Ted Cruz og andre lovgivere har fordømt CUNY for å tillate en kandidat å holde en hatefull tale – som får utdannelse på skattebetalerens krone. Cruz sa a hun baktaler Israel og feirer entusiastisk antisemittisme, hyller åpne grenser og løslatelse av voldelige kriminelle fra fengsel, mens hun fordømmer det fascistiske NYPD (New York Police Department).

Talen hennes inkluderte også flere referanser til Israel-Palestina-konflikten, og tidligere representant Lee Zeldin sa at antisemittisme har fullstendig konsumert CUNY.

– Inntil administrasjonen er overhalt og alle jødiske studenter og fakulteter er velkomne igjen, må skattebetalernes finansiering umiddelbart stoppes.


Den jemenittiske immigranten, stolt ikledd det undertrykkende plagget hijab, brukte også sin tale til å angripe det amerikanske militæret og hevde at lover er «hvit overherredømme» og angriper amerikanske institusjoner for å være «fascistiske».

Mohammed skjelte ut NYPD og det amerikanske militæret som «fascister» og oppfordret sine jevnaldrende til å fortsette å revolusjonere mot kapitalisme og rasisme over hele landet.

Mohammed startet talen sin med å si at hun valgte advokatutdanningen ved CUNY fordi universitetets visjon er å tjene menneskers behov for rettslig hjelp. – En av de få juridiske institusjoner opprettet for å anerkjenne at loven er en manifestasjon av hvit overherredømme som fortsetter i denne nasjonen og rundt om i verden:

– One of very few legal institutions created to recognize that the law is a manifestation of white supremacy that continues to oppress and suppress people in this nation and around the world.

Kongressmedlem Mike Lawler uttalte at dette er grunnen til at han vil gjennomføre lovgivning som fratar universiteter finansieringen deres hvis de engasjerer seg i og fremmer antisemittisme. – CUNY burde skamme seg:

– CUNY should be ashamed of itself — and should lose any federal funds it currently receives.

Joel M. Petlin, som er superintendent for Kiryas Joel skoledistrikt ba oss høre på de 13 minuttene av denne hatefulle avslutningstalen, og du vil lære hva hun synes om loven, politiet, grensesikkerheten og hvordan hun henger ut Israel, det eneste demokratiet i Midtøsten. Som New Yorker er han sjokkert over at han har subsidiert utdanningen hennes.

Under talen takket Mohammed CUNY for å være et av de eneste universitetene som kom med en uttalelse som tillot studenter å organisere protester mot israelsk kolonialisme ved nybyggere. Hun hevdet at Israel vilkårlig regner kuler og bomber over palestinere.

Antisemitten feiret også sine medstudenter i talen, spesielt hjelpen de ga til asylsøkere, til tross for rasismen, selektiv aktivisme og selvbetjente interesser til CUNY central – en institusjon som fortsetter å svikte oss, sa hun:

– Det fortsetter å samarbeide med det fascistiske NYPD, militæret, som fortsetter å trene IDF-soldater til å utføre den samme volden globalt.

– That continues to cooperate with the fascist NYPD, the military, that continues to train IDF soldiers to carry out that same violence globally.

Hun ba oss huske de brune og svarte menn som daglig blir myrdet av staten ved Rikers-fengselet og at det er  flyktninger ved den sørlige grensen som fortsatt er innelåst:

– Let us remember that daily brown and black men are being murdered by the state at Rikers…that there are refugees at the southern border who are still locked up.

Hun fortatte sin tale ved å si at drapet på svarte menn som Jordan Neely av en hvit mann på MTA er anerkjent av politikere som Eric Adams og senator Chuck Schumer:

– That the murder of black men like Jordan Neely by a white man on the MTA is dignified by politicians like Eric Adams and Sen Chuck Schumer.

Gjennom hele talen måtte hun stoppe opp for å tillate støttende jubel og skrik fra publikum, foreldre og medstudenter:

– Måtte [gleden, spenningen og raseriet i auditoriet] være drivstoffet for kampen mot kapitalisme, rasisme, imperialisme og sionisme rundt om i verden.

– May [the joy, excitement and rage in the auditorium] be the fuel for the fight against capitalism, racism, imperialism and Zionism around the world.–

Hun fortalte publikum under seremonien at hun er fra den rike jorden i Jemen, oppdratt av de ydmyke gatene i Queens. Videoen av Mohammeds tale ble angivelig fjernet fra YouTube av CUNY, men de la det ut på nytt etter et offentlig ramaskrik:

– She told audience members at the ceremony that she is ‘from the rich soil of Yemen, raised by the humble streets of Queens.’

– It’s understood that the clip of Mohammed’s speech was removed from YouTube by the law school, but they then re-released it following a public outcry.

Mohammed er kjent for å være en ivrig demonstrant på campus – og talte tidligere i en video fra en demonstrasjon ved skolen der de krever at sionistiske professorer ikke er velkommen på campus, mens demonstrantene jublet; – Vi vil ikke ha noen sionister her:

– Before her graduation speech, Mohammed was known for being an avid protester on campus – and in a video speaking from a picket line, said: ‘[We] demand that Zionist professors are not welcomed on your campus.

– ‘Demand that Zionist students are not in spaces where Palestinian students are.’ She spoke before a crowd cheered: ‘We don’t want no Zionists here!’

I går spurte vi om det er håp for Norge, i dag spør vi om det er håp for USA. Fatima Mousa Mohammed er den nye type immigrant i USA som blir hyllet av venstresiden som selv er antisemitter og anti Amerika.

Vi ser for oss Mousa Mohammed om noen år ved siden av Ilhan Omar i Kongressens kammer. De har begge samme hat for Amerika og våre venner i Israel.

Yemen: Et av de verste stedene i verden å være kvinne

Hjemlandet som Mousa Mohammed hyller, var regnet av Amnesty International som et av de verste stedene i verden å være kvinne. En kvinne derfra uttaler seg og vi lurer på den hatefulle damen og menneskene ved CUNYs prioriteringer:

– Ved gud, jeg er knust fra innsiden. Det er ikke normalt, jeg føler meg ikke som et menneske. Jeg kan ikke puste ordentlig som andre mennesker. Vi lider av tvangsnikab, barneekteskap, skilsmisseskam, vold i hjemmet og æresdrap. Jeg vet ikke … som om vi er romvesener. De [mannlige familiemedlemmer] må undertrykke oss og vi må forbli undertrykte – som en marionett kontrollert av strenger.

– By God, I am broken from the inside. It’s not normal, I don’t feel like a human being. I can’t breathe properly like other human beings. We suffer from the forced niqab, child marriage, divorce shame, domestic violence and honor killings. I don’t know… as if we are aliens. They [male family members] have to oppress us and we have to stay oppressed – like a puppet controlled by strings.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.