Yale University var vertskap for en foredragsholder i forrige uke som er kjent for å fremme antisemittiske synspunkter, inkludert rettferdiggjøring av drap på jøder og israelere, skriver Daily Mail.

Houria Bouteldja, som også har vært i Norge, har uttrykt hat mot jøder, Israel og hvite mennesker. Hun ble invitert til å tale og støttet av Yales DEI-program – Diversity, Equity & Inclusion (mangfold, rettferdighet og inkludering) kjent som «Belonging at Yale.» Hun var invitert for å snakke om Frankrike og hvithet – France and Whiteness.

Bouteldjas bok fra 2017, «Whites, Jews, and Us», oppfordrer til demontering av Israel og uttrykker direkte antisemittisme.

Bouteldja gir også jødene skylden for at de nesten ble utryddet av nazistene og uttrykker hat mot hvite mennesker. Hun mener jødene tolererte nazistene og lukket øynene for dem da de ikke påførte dem skader, men heller ikke-europeiske mennesker. Hun påstår at de dyrket nazismen, og derfor er ansvarlig for den.

Hun har sagt:

– Å drepe en israeler er å drepe to fluer i én smekk, da du eliminerer både en undertrykker og en undertrykt.

She has been quoted as saying, – killing an Israeli is killing two birds with one stone, eliminating in one go oppressor and oppressed.

Bouteldja talte på Yale den andre kvelden av jødenes hellige feiring av pesach (Passover), noe som gjorde det nesten umulig for jøder å delta, utfordre hennes synspunkter og reise viktige spørsmål.

I mars 2012, etter drapet på en rabbiner og tre barn i Toulouse, Frankrike, av den radikale islamisten Mohammed Merah, erklærte Bouteldja «Mohammed Merah er meg.»

Bouteldja i Norge

Tre år senere var Bouteldja gjest i Litteraturhuset i programmet «Verden etter Charlie», hvor debatten i 2015 handlet om de underliggende årsaker og langsiktige konsekvenser av terrorangrepene i Paris og København. Hun tituleres som den franske antirasisten Houria Bouteldja i Aftenposten. Bouteldja er opprinnelig fra Algerie. Hun har også blitt intervjuet av Klassekampen ved to anledninger, den første gangen, i 2007, forteller hun at islamofobi er akseptert.

Bouteldja uttrykker også hat mot hvite mennesker, og definerer dem som mennesker som underkuer, plyndrer, stjeler, voldtar og begår folkemord. Hun hater den hvite, gode samvittigheten og forbanner den. Ifølge henne må hver hvit person ta og stjele, som en gangster, en bølle og en kjeltring:

She also expresses hatred towards white people, defining them as the one who subjugates, pillages, steals, rapes, commits genocide, and declares: – I hate the white good conscience. I curse it. Every white person … must take and steal … like a gangster, a brute, or a thug.

Hun avskriver også ofre for islamsk terror som 9/11, Londons T-banebombing 7. juli og Charlie Hebdo:

– Bomber eksploderer i T-banen. Tårn … kollapser som et korthus. Journalistene til et kjent magasin er desimert. … [Men] de er alle hvite.

– Bombs explode in the subway. Towers … collapse like a house of cards. The journalists of a famous magazine are decimated. … [But] they are all white.

Yale University har lenge vært kjent for sitt engasjement for mangfold, rettferdighet og inkludering, men det har ikke vært uten kontroverser, skriver Daily Mail.

Tidligere har administrasjonen og studenter blitt anklaget for å undertrykke uttalelser som utfordrer skolens DEI-perspektiv, og dette har ført til tilfeller av trakassering og trusler mot individer som uttrykker avvikende synspunkter.

I 2015 trakk professorene og ekteparet Nicholas og Erika Christakis seg fra fakultetet etter at de i dagevis var blitt forfulgt og trakassert av studenter. Hendelsen skjedde etter at Erika stilte spørsmål ved om DEI-kontoret på campus trengte å legge føringer for studentenes Halloween-kostymer.

I 2021 ble en jusstudent fra Yale innkalt til «mangfoldspolitiet» og truet med negative referanser fra universitetet fordi han skrev en spøk i en e-post. Studenten ble stemplet som rasist, selv om han var etterkommer av det amerikanske urfolket.

I 2022 måtte politiet eskortere to talere fra campus på grunn av en mobb på over 100 jusstudenter som forsøkte å stoppe en debatt om ytringsfrihet mellom to advokater, en liberal ateist og en konservativ kristen.

Henry Kopel skriver i Washington Examiner at Yale har rett til å være vert for Bouteldjas selv om hun er fylt med hat. Men likevel må vi kunne stille viktige spørsmål ved universitetets dobbeltstandard.

Hvordan kan Yale rettferdiggjøre å være vert for en slik hatpredikant etter å ha tillatt offentlig uthengning og institusjonell skam overfor Nicholas og Erika Christakis på grunn av deres uskyldige uttalelser?

Og hvorfor planla Yale at denne antisemittiske foredragsholderen skulle dukke opp på den andre dagen i pesach-feiringen, noe som forhindret de fleste jøder fra å delta og utfordre henne?

Ironisk nok hadde Yale bare en uke tidligere vært vertskap for Dara Horn, forfatter av boken «People Love Dead Jews». Horn, en jødisk romanforfatter, dokumenterte det faktum at mange institusjoner som minnes Holocaust, fortsatt viser betydelig partiskhet og fiendtlighet mot både Israel og observante jøder.

Det ser ut til at mangfoldige, antirasistiske Yale også elsker sine døde jøder, avslutter Kopel, mens de ikke har mye til overs for dem som fortatt lever:

– It seems that Yale, diverse, anti-racist Yale, also loves its dead Jews. The live ones, not so much.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.