Det finnes ingen fremtid for vår sivilisasjon hvis universitetenes totalitære indoktrinering av de unge fortsetter. Vi kan være Vestens siste generasjon før den nye mørke tidsalderen begynner.

Det finnes en fatal selvmotsigelse i hjertet av de vestlige samfunnene, en nihilistisk impuls, et patologisk selvhat som truer med å ødelegge vår måte å leve på. Vi lever i historiens frieste, rikeste, sunneste, mest rettferdige og teknologisk mest avanserte samfunn, og likevel læres millioner av unge mennesker opp til å hate Vesten, til å forakte de frihetene som gjør deres livsstil mulig, til å rive ned enhver institusjon og tradisjon.

Marx tok feil: Det er ikke arbeiderklassen som er fremmedgjort av moderniteten, men borgerskapet, og særlig deres moralsk forvitrede barn, hvorav mange oppriktig mener at Vesten er et ondt helvete.

Dette skriver den evige pessimisten Allister Heath i The Telegraph. Han mener universitetene er grobunn for den revolusjonære trangen kommer fra  og deres skyldbetyngede kandidater.

Altfor mange har forvandlet seg til woke indoktrineringsleirer, der venstreorienterte administratorer oppmuntrer postmoderne akademikere til å hjernevaske en hel generasjon.

Jo mer utdanning ungdommen har, desto dummere blir de. Ingen har egne meninger, de hiver seg på den siste motebølgen. I fjor var det transaktivisme, i dag er det jødehat.

Galskapen er verst på amerikanske universiteter, og omfatter trakassering av jødiske studenter, blokader, trusler om vold og pro-Hamas- og pro-Iran-slagord fra aktivister som har slått leir på campus i telt.

Situasjonen er verre i dag enn under studentopprøret i 1968: Dagens ideologi er totalitær, rasistisk, antisemittisk, familiefiendtlig, antikapitalistisk og kollektivistisk. Den avviser ikke bare konservatisme, men også venstreliberalisme og demokrati som illegitimt. Hvite og jøder hates omtrent like sterkt.

En grotesk avsky for hele Vesten fører til en automatisk støtte av våre verste fiender. Selv terrorister som voldtar før dem dreper på bestialsk vis hylles som freedom fighters.

Hvis man lykkes i livet skal man demoniseres. Det er kanskje derfor de hater jødene så sterkt: I marxistisk ånd må alle som har skapt noe være skyldige i å stjele fra sine naboer, de stakkars, undertrykte muslimene.

Det minner om Tyskland i 1938. Som John Nolte skriver i Breitbart News:

Oppløs speideren. Høres det kjent ut? Bruk disse små bøllene til å forstyrre tradisjonell religionsundervisning. Høres det kjent ut? Se på jødene som fiender og årsaken til verdens problemer. Høres det kjent ut? Fremfor alt, hvis du bytter ut «Hitler» og «nazist» i den beskrivelsen med en «allmektig, totalitær føderal regjering» … Vi er allerede der.

Jødene føler seg ikke lenger velkommen i Vesten, men våre politikere fokuserer på klima, LGBTQ, feirer ramadan og sutrer over islamofobi.

I den svært forglemmelige What We Owe Each Other: A New Social Contract tar Columbias president Minouche Shafik til orde for mer omfordeling, Hun hyller den franske marxisten Thomas Piketty og hevder at «en lovende forskningsretning» tyder på at «en formuesskatt på 2-3 prosent i året vil gjøre det mulig for myndighetene å øke effektiviteten, fremme økonomisk vekst og redusere ulikhetene på én gang».

Rapporten støttes av Ursula von der Leyen, det sier jo litt.

I teorien bryr Shafik seg om «sosial rettferdighet», men i praksis ser det ut til at hun som (ekstremt godt betalt) rektor ved Columbia har latt pøbelen få fritt spillerom. Hun må gå av eller få sparken.

Vestens venstreorienterte eliter er rene bløffmakere: De dydsposerer om inkludering og mangfold, men de mener det ikke. Det er en gigantisk løgn.

En bevegelse som er besatt av å se «mikroaggresjoner» overalt, bagatelliserer reelle voldshandlinger, som den som rammet en jødisk kvinne som ble stukket i øyet på Yale. En bevegelse som er opptatt av paranoid frykt for krenkelser, er ubekymret for den faktiske sikkerheten til «feil» type mennesker.

En bevegelse som hevder å være feministisk, nekter å fordømme massevoldtekter begått av terrorister. En bevegelse som sier at den bryr seg om muslimenes rettigheter, har ingen interesse av å forsvare uigurene i Kina, rohingyaene i Myanmar eller andre reelt forfulgte folkegrupper. Kun når jøder er involvert reagerer de. For de bryr seg ikke om muslimer, de bare hater jøder.

Alle med konservative eller kristne synspunkter bør utestenges, siden de utgjør en trussel mot demokratiet, som kun kan reddes av en sosialistisk ettpartistat som er villig til å hylle islam og utslette Israel fra kartet. Rasisme er ikke bare greit, men et krav, så lenge man hater de riktige folkene (hvite, jøder).

Hykleriet er grenseløst. Woke ideologi er uforenlig med bevaringen av Vesten, allikevel sender foreldre avkommet på woke universiteter som lar denne filosofien indoktrinere barna sine.

Palestina-demonstranter ved Yale rev ned det amerikanske flagget

Woke har gjort stor suksess i Storbritannia, og det har vært noen forferdelige demonstrasjoner av den på britiske universiteter. Universiteter i hele Vesten er overfylt av venstreradikale akademikere.

Redningen kan være ungdommen, som gjennomskuer galskapen som foregår. De forstår hvor idiotisk kritisk raseteori, LGBTQ-fanatisme og klimahysteri er.

Men hvis ungdommen velger å gå videre på universitetene blir det vanskeligere å stå imot. Det er faktisk vanskelig å anbefale unge mennesker i dag å ta høyere utdannelse. Selv Forsvaret er indoktrinert, så man må nesten klare å bli jagerflyger eller spesialsoldat for å unngå Pride-festivaler og kvinnekvotering.

Konservative og åndelige krefter med opplysningtiden som forbilde må ta opp kampen på universitetene før det er for sent. Trolig er det for sent allerede, men å gi opp er utillatelig.

Heath avslutter:

Uansett hvilken vei vi går, kan vi ikke gi venstresiden et permanent monopol på universitetene. Vesten har ingen fremtid hvis ungdommen vår læres opp til å hate vår sivilisasjon.

Jeg vil legge til at vi bør starte langt tidligere, og reagere allerede når småungene våre lærer om kjønnsideologi på barnehagen. Vi som er foreldre må ta ansvar: Just say no!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.