Pro-palestinere fortsetter å terrorisere uskyldige mennesker i USA med sin antisemittiske agenda. Den amerikanske jødiske sangeren kjent for freds-hymnen «One Day» vil ikke svare på hat med mer hat og lover at de One Day vil synge sammen igjen snart.

To konserter med Matisyahu er kansellert etter at pro-palestinske demonstranter rettet seg mot arenaene der han skulle opptre.

Philissa Cramer skriver om saken i The Times of Israel.

I februar kansellerte nattklubben Meow Wolf i Santa Fe, New Mexico, og The Rialto Theatre i Tucson, Arizona, Matisyahus konsert, etter først å ha sagt at de ikke ville gjøre det.

Begge arenaene begrunnet kanselleringen med mangel på personell og sikkerhetsbekymringer. Begge hadde blitt målrettet av demonstranter som sa at Matisyahus historikk med opptredener for israelske soldater og pro-Israel-grupper i USA burde diskvalifisere ham fra å opptre.

Matisyahu sa i en uttalelse postet til X at han hadde tilbudt å betale for ekstra personell og sikkerhet ved Rialto-showet, men hadde blitt avvist:

– De gjør dette fordi de enten er antisemittiske eller har forvekslet sin empati for det palestinske folket med hat mot noen som meg som bygger empati for både israelere og palestinere, skrev han om de som hadde forsøkt å kansellere showet hans. Det er virkelig en trist dag når dialog med de du er uenig med blir forlatt for hatpredikanter og knebling av kunstnerisk uttrykk.

pic.twitter.com/y5jhi9MFLe

Det har vært et økende antall hendelser etter 7. oktober der jødiske og pro-Israel idrettsutøvere og kjendiser har fått opptredener avlyst, eller truet med å bli kansellert, etter sterk kritikk fra pro-palestinske aktivister, skriver The Times of Israel.

Tidlig i sin karriere balanserte Matisyahu ( 44) sin reggae-inspirerte musikk og en ortodoks jødisk livsstil; han har siden endret sine religiøse praksiser, men forblir populær blant både jødiske og ikke-jødiske publikum, skriver Cramer.

Hans hit fra 2008 «One Day» forkynner et budskap om fred og forestiller seg en verden uten krig – og er spesielt kjent etter å ha dukket opp i filmer, reklamer og som en temasang under Vinter-OL i 2010.

I 2015 ble Matisyahu sparket fra en spansk musikkfestival etter at han nektet et krav fra arrangørene om å støtte palestinsk statsdannelse. Etter en kort oppstandelse ble han gjeninnsatt, og åtte pro-palestinske aktivister ble tiltalt, men ikke dømt, for hatkriminelle anklager knyttet til hendelsen.

Siden massakren utført av Hamas 7. oktober, har Matisyahu engasjert seg vokalt. Han fortalte nylig til Jewish Journal of Los Angeles at før oktober hadde musikken hans blitt mindre jødisk i innhold, men etter angrepet følte han en dragning tilbake til å være jødisk og tilknyttet andre jøder og Israel – snakke ut om hva som skjer og skrive sanger om det:

– He recently told the Jewish Journal of Los Angeles that before October, his music had become less Jewish in content, but after the attack, he felt “this strange pull back to being Jewish and feeling Jewish, of wanting to be connected to other Jews and Israel and speaking out about what’s happening and writing songs about it.”

For en måned siden besøkte Matisyahu en kibbutz som ble angrepet av Hamas 7. oktober, møtte slektninger av de israelske gislene i Gaza og holdt en veldedighetskonsert med den israelske popstjernen Netta. Her fremfører han «One Day» for israelske soldater.

Tucson Coalition for Palestine brukte en video fra Matisyahus tur til Israel i forklaringen til sine støttespillere tidligere om hvorfor de skulle protestere mot Rialto-showet, skriver The Times of Israel videre.

De skrev i en e-post at videoen er bevis på kunstnerens langvarige støtte for det israelske militæret. Det bemerker også at Matisyahu har opptrådt for flere pro-Israel amerikanske grupper. Den palestinske gruppen skrev:

– Vi oppfordrer Rialto Theatre til å ta avstand fra å være vertskap for en artist som tydelig tar parti med den stridslystne og voldelige staten Israel. Matisyahu stemmer ikke overens med fellesskapets verdier som inkluderer medfølelse og fredelighet for palestinere. Vi håper at Rialto vil demonstrere de samme verdiene ved å kansellere showet hans.

På Matisyahus Instagram-post strømmet det inn meldinger om solidaritet fra fans og andre pro-Israel kjendiser. I et innlegg beklaget Matisyahu de utbredte taktikkene som ble brukt av pro-palestinske aktivister under krigen:

– Å rive ned plakater av kidnappede barn bringer ikke rettferdighet. Å rope folkemord slagord mot jøder bringer ikke fred. Å hindre fans av alle etniske og religiøse bakgrunner fra å synge sammen i Santa Fe eller Tucson bringer ikke fred, skrev han. Faktisk gjør det det motsatte.

Sangeren lovet også å fortsette turneen for sitt nye album med tittelen «Hold the Fire» og å returnere til Tucson i fremtiden:

– Jeg beklager at dere ble nektet en forestilling. Jeg elsker dere alle, skrev han. Mitt band og jeg kommer tilbake. Vi vil ikke svare på hat med mer hat. Vi vil være sammen igjen. Vi vil lage musikk sammen igjen. Vi vil synge One Day sammen igjen  snart.

David Draiman, som er jøde og frontmannen for bandet Disturbed, har samlet inn over 34 000 dollar til sikkerheten for Matisyahu og hans familie. Draiman skriver paa GoFundMe:

– Dette er David Draiman fra Disturbed, og jeg samler inn penger for sikkerheten for min venn, Matisyahu, en fantastisk, fredselskende artist, som for tiden opplever enestående nivåer av antisemittisme.

– Matisyahu og jeg møttes for første gang for mange år siden da han opptrådte i Miami Beach, og jeg fikk ledelsen min til å kontakte ham da jeg hørte om avlysningene av showene hans i Arizona.

– Jeg kan ikke se bort i fra dette. Jeg kan ikke la ham og familien fortsette å bli terrorisert, så derfor startet jeg denne kampanjen. Alle midler vil bli overført til Matisyahus lederteam for å betale for en privat sikkerhet for ham og hans familie for resten av hans nåværende turné.

– Vennligst gi slik at vår bror og hans familie er trygge i møte med dette hatet.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.