Nord-Carolina politikeren Tricia Cotham forteller at hun har mange grunner til å forlate Det demokratiske partiet, men dråpen som fikk begeret til å flyte over var kritikk for at hun fremmer det amerikanske flagget. Selv om partiskiftet skjer på delstatsnivå, mener mange nasjonale Republikanske ledere at de er et forvarsel om 2024.

Tricia Cotham, en tidligere demokratisk delstatsrepresentant i Nord-Carolina, sluttet seg til det republikanske partiet onsdag og anklager sitt tidligere parti for å ha forlatt alle sine prinsipper. Under en pressekonferanse i går spurte hun hva som skjedde med konseptet big tent party – ideene om det fordomsfrie partiet:

– Hva skjedde med konseptet om fordomsfrihet? Hva skjedde med ideene om at vi er inkluderende, vi er tolerante, vi er så innbydende til alle? Nei, det er dere ikke.

– Partiet fordømmer alle som har fri tanke, fri dømmekraft, har løsninger og ønsker å komme på jobb for å forbedre staten vår.  Ikke bare sitte i møter, eller arbeidsgruppe etter arbeidsgruppe, men virkelig jobbe med enkeltpersoner for å få ting gjort.

Cotham la til at hvis du ikke gjør akkurat det demokratene vil at du skal gjøre, blir du mobbet og deretter kastet til side.

Partiskiftet fra Cotham gir republikanerne 72 seter i Representantenes hus i Nord-Carolina – et superflertall – mens demokratene ble redusert til 48. Ved å ha 60 % av kammersetene kan delstatens GOP lettere overstyre veto fra den demokratiske guvernøren Roy Cooper.

Mange sammenligner Cotham med Senator Kyrsten Sinema som forlot Det demokratiske partiet i desember.

Les også: Amerikansk senator forlater Demokratene 

Den demokratiske lederen i Huset, Robert Reives, ba Cotham trekke seg tirsdag etter at det begynte å dukke opp rapporter om at hun forlater partiet.

– Rep. Tricia Cotham aksjonerte som demokrat og tilhenger av abortrettigheter, helsetjenester, offentlig utdanning, våpensikkerhet og borgerrettigheter, sa Reives i en uttalelse.  –Velgerne i Husets distrikt 112 valgte henne til å tjene som den personen og støttet overveldende demokratiske kandidater på stemmeseddelen.

Cothams tidligere kolleger har oppfordret henne til å trekke seg og to høytstående partiledere refererte til hennes partibytte som et «svik» og «bedrag av høyeste orden.»

Det republikanske partiets leder i Nord-Carolina, Michael Whatley, sa at han var begeistret over å høre om Cothams partibytte. Han uttalte at kunngjøringen fortsetter å reflektere at Det demokratiske partiet er for radikalt for Nord-Carolina.

Cotham forteller at hun har mange grunner til å forlate Det demokratiske partiet, mens det som var en deal breaker var ikke det verste som skjedde med henne, men heller dråpen som fikk begeret til å flyte over. Hun ble nemlig stadig kritisert for å vise frem det amerikanske flagget og «hender i bønn» ved bruk av emojis på sosiale medier.

Siden hun inntok embetet i januar har hun blitt utstøtt, sjikanert og kalt en forræder fordi hun hadde et godt forhold til sine republikanske kolleger i Huset. Cotham har også blitt refset for å ha snakket om sin kristne tro og referert til Jesus når hun leder kammeret i bønn. Da hun har vært ikledd camo-klær ble hun fortalt at man kunne aldri stole på en demokrat som bruker slike antrekk.

Republikanere peker på Cothams partiskifte som et forvarsel om 2024 skriver The Gazette, og siterer den Republikanske senatoren fra Nord-Carolina Ted Budd:

– Velgere forlater Det demokratiske partiet hver dag fordi dets ekstreme agenda skader familier i Nord–Carolina. Demokrater på ytre venstresiden vil bare kjempe for en radikal, woke agenda – ikke for gode, hardtarbeidende mennesker.

– Rep. Cothams historiske kunngjøring fremhever at republikanerne er det eneste partiet som setter søkelys på bunnlinjen for skattebetalerne her hjemme. Jeg ville ikke vært overrasket hvis demokratenes lovgivere i Washington, DC følger etter.

Et lignende skifte har pågått i andre delstater i løpet av de siste månedene; for eksempel i Louisiana, hvor delstatsrepresentant Francis Thompson i februar kunngjorde at han ville bytte til det republikanske partiet, noe som gir GOP et lovgivende superflertall. Nasjonale republikanske ledere pekte på disse eksemplene som starten på store omveltninger i valget i 2024:

– Selv i et Biden-distrikt i en lilla stat, leser demokratene skriften på veggen: Liberal politikk er for ekstrem, og de svikter amerikanere, sa den republikanske nasjonalkomiteens leder Ronna McDaniel til Washington Examiner i en uttalelse.

– Frem mot 2024 vokser det republikanske momentet, og vi er stolte av å ønske Tricia Cotham velkommen til det republikanske partiet.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.