Republikanernes nasjonalkomité (RNC) godkjente 8. juli en ny politisk plattform som beskriver partiets mål og strategi for de neste fire årene, skriver Lawrence Wilson i Epoch Times.

Plattformen har fått tittelen «Make America Great Again!» og gjenspeiler tidligere president Donald Trumps agenda og inneholder 20 handlingspunkter som går igjen i talene hans under presidentkampanjen, skriver Wilson.

Den korte versjonen av de 20 punktene er oversatt nederst i saken.

Utkastet til plattformen ble offentliggjort en uke før starten på Republikanernes landsmøte i Milwaukee, der Trump vil bli nominert som partiets presidentkandidat. Trump roste utkastet på Truth Social og skrev blant annet:

– Vårt program er en fremtidsrettet agenda med sterke løfter som vi vil gjennomføre veldig raskt når vi vinner Det hvite hus og republikansk flertall i Representantenes hus og Senatet.

2024-plattformen er på bare 16 sider og leser mer som en handlingsplan enn et politisk manifest. skriver Wilson. Plattformen for 2016 var på 66 sider, delvis fordi komitémedlemmene drev lobbyvirksomhet for å få med sine interesser, ifølge Chris Ager, leder for det republikanske partiet i New Hampshire og delegat til årets landsmøte. Han sier til Epoch Times:

– Denne gangen så det ut til at presidenten selv hadde satt sine fingeravtrykk på den forkortede plattformen som fokuserer på de viktigste aspektene han ønsker å fokusere på.

Dedikert til Amerikas glemte menn og kvinner

Plattformen er dedikert til Amerikas glemte menn og kvinner, skriver Wilson. Flere av de politiske punktene er knyttet til arbeidernes bekymringer. Blant disse er å fjerne skatt på tips, gjøre USA til en stormakt innen produksjon og beskytte trygdeordninger og Medicare.

Det handler også om å gjøre den amerikanske drømmen overkommelig igjen, med løfter om å redusere kostnadene for bolig, høyere utdanning og helsetjenester. Republikanerne lover å beskytte enkeltindividets rettigheter mot statlig overstyring, retten til å bære våpen og ytrings- og religionsfriheten.

Flere handlingspunkter tar for seg nasjonal sikkerhet, inkludert å sikre grensen, deportere ulovlige innvandrere, styrke det amerikanske militæret og opprette et anti-missil forsvarssystem som ligner Israels Iron Dome.

For å styrke økonomien foreslår republikanerne å øke USAs energiproduksjon, senke skattene, opprettholde dollarens styrke og fjerne påbud som skal fremskynde overgangen til elektriske kjøretøy.

Republikanerne lover å sette en stopper for «bevæpningen av staten» og å holde tilbake midler fra skoler som fremmer kritisk raseteori og kjønnsideologi. De vil også kjempe imot at biologiske menn skal konkurrere i idretter kun for kvinner.

Plattformen slår fast at makten til å regulere abort nå ligger hos delstatene og folket.  Begrensning av abort, er redusert til en enkelt linje:

– Vi vil motsette oss senabort, samtidig som vi støtter mødre og en politikk som fremmer svangerskapsomsorg, tilgang til prevensjon og IVF (fertilitetsbehandlinger).

RNCs plattform er ekstrem og virkelighetsfjern

Flere demokrater har allerede kritisert RNCs politiske plattform og kalt den ekstrem og virkelighetsfjern.

Noen timer etter den ble offentliggjort, la president Biden ut en kommentar på sosiale medier der han gjentok sin påstand om at Trumps agenda er knyttet til Project 2025, et initiativ forfattet av Heritage Foundation. Trump har uttalt at han ikke er involvert i Prosjekt 2025.


Ifølge Epoch Times har Demokratene ennå ikke utstedt en politisk plattform for 2024.

Her er den korte versjonen av de tyve punktene i RNCs plattform:

1. Sikre grensen og stoppe invasjonen av migranter.
2. Gjennomføre den største deportasjonen i amerikansk historie.
3. Få slutt på inflasjonen og gjør Amerika rimelig igjen.
4. Gjør Amerika til den klart dominerende energi-produsenten i verden.
5. Stopp outsourcing og gjør USA til en stormakt innen produksjon.
6. Store skattelettelser for arbeidere og ingen skatt på tips.
7. Forsvar vår grunnlov, vår Bill of Rights og våre grunnleggende friheter, inkludert ytringsfrihet, religionsfrihet og retten til å beholde og bære våpen.
8. Forhindre tredje verdenskrig, gjenopprette freden i Europa og Midtøsten, og bygge et stort Iron Missile Defense Dome over hele landet – alt laget i Amerika.
9. Få slutt på bevæpningen av myndighetene mot det amerikanske folket.
10. Stopp innvandringskriminaliteten, knus de utenlandske narkotikakartellene, knus gjengvolden, og sperr voldsforbryterne inne.
11. Gjenoppbygg byene våre, inkludert Washington DC, og gjør dem trygge, rene og vakre igjen.
12. Styrke og modernisere militæret vårt, slik at det uten tvil blir det sterkeste og mektigste i verden.
13. Beholde den amerikanske dollarene som verdens reservevaluta.
14. Kjempe for, og beskytte Social Security (trygdeordning) og Medicare uten kutt, inkludert ingen endringer i pensjonsalderen.
15. Kanseller påbudet om elbiler og kutte kostbare og belastende reguleringer.
16. Kutte føderal finansiering til alle skoler som pusher kritisk raseteori, radikal kjønnsideologi og annet upassende, rasistisk, seksuelt eller politisk innhold på barna våre.
17. Holde menn ute fra kvinneidrett.
18. Deportere radikale som støtter Hamas, og gjøre campusene våre på universiteter trygge og patriotiske igjen.
19. Sikre valgene våre, inkludert stemmegivning samme dag, identifikasjon, papir-stemmesedler og bevis på statsborgerskap.
20. Forene landet vårt ved å bringe det til nye og rekordhøye nivåer av suksess.

2024-gop-platform-july-7-final.pdf (nucleusfiles.com)

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.