Den såkalte progressive fløyen blant Demokratene i Representantenes hus sier den ikke vil stemme for infrastrukturpakken som nettopp ble vedtatt i Senatet, hvis ikke Senatet vedtar den store forsoningspakken på 3.5 billion dollar. Utspillet kommer høyst ubeleilig for ledelsen i det Demokratiske partiet. De trodde de hadde seieren i boks.

The House Progressive Caucus said Tuesday its members would not vote to pass a bipartisan infrastructure package unless the Senate first approves a $3.5 trillion plan to fund their preferred policies, signaling a potential battle between two wings of the Democratic Party over President Biden’s signature legislation.

De 96 medlemmene i den progressive fløyen sier de ikke vil stemme for infrastrukturpakken før forsoningspakken er vedtatt i Senatet.

Senatet stemte 69-30 for pakken.

Republikanerne insisterte på at de var smarte som stemte for infrastruktur, for de kunne bare la være å stemme for den store forsoningspakken. Men Demokratene hadde tenkt å vedta den med simpelt flertall. Nå er det bare de progressive som hindrer at alle pakkene går igjennom og Republikanerne sitter tilbake med skjegget i postkassa.

Democrats plan to pass the $3.5 trillion budget proposal through reconciliation. The process allows for passage through a simple majority vote, rather than the 60 votes required to break a GOP filibuster. Republicans are opposed to the larger spending plan, arguing it is too costly and focused on Democratic priorities rather than the country’s needs.

Av en eller annen grunn setter Republikanerne seg i en posisjon hvor de blir tapere.

 

 

House progressives won’t back infrastructure deal without $3.5T reconciliation package

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂