En følelse av frykt har festet seg på høyeste nivå i Det demokratiske partiet over president Joe Bidens utsikter til gjenvalg, selv blant embetsmenn og strateger som tidligere har uttrykt optimisme om den kommende valgkampen mot Donald Trump.

I hele år hadde Demokratene vært på en gledesløs og utmattende vei mot valget i 2024. Men nå, nesten fem måneder før valget, har angsten forvandlet seg til en påtagelig uro, ifølge mer enn et dusin partiledere og agenter.

Dette skriver Politico. Demokratene uttrykker seg helt annerledes til venner og bekjente enn til mediene om hvordan de ser på Bidens sjanser, og dette er et økende fenomen.

– Du ønsker ikke å være den fyren som sier at vi er dødsdømt, at kampanjen er dårlig eller at Biden gjør feil. Ingen ønsker å være den fyren, sier en anonym kontakt nært knyttet til Det hvite hus.

Men Bidens vedvarende dårlige meningsmålinger og det som står på spill i valget «skaper panikk», sier han.

– Dette er ikke ‘Herregud, Mitt Romney kan bli president’. Det er ‘Herregud, demokratiet kan ta slutt’.

Det ser ut til å være en utbredt holdning selv blant pessimistiske Demokrater at et demokrati kun kan eksistere i en ettpartistat hvor Demokratene har full kontroll.

På meningsmålingene ligger Trump foran Biden, og Trump samlet inn mye mer penger enn Biden i april. De siste dagene har Trump drevet valgkamp i noen av landets mest liberale områder, som New York og New Jersey, der det bor mange latinamerikanske og svarte velgere.

Nå vokser bekymringene hos Demokratene. Trumps støtte øker betydelig blant disse gruppene, som tradisjonelt har stemt på Demokratenes kandidat.

Samtidig leder Trump i en stor del av de viktige vippestatene.

Tidligere i mai gikk NFL-legenden Lawrence Taylor åpent ut med støtte til Trump, og han sverget at hele hans familie aldri vil stemme på Demokratene igjen.

«Donorer spør meg hver time om hva jeg tror», sa rådgiveren, og kalte det «så mye enklere å vise dem det, slik at jeg kan skjenke en drink mens de leser det».

Rådgiveren la til:

– Listen over hvorfor vi ‘kan’ vinne er så kort at jeg ikke engang trenger å ha den på telefonen min.

Selv enkelte av Demokratenes egne representanter i Kongressen svikter Biden.

Squad-medlem og Rashida Tlaib foreslo for et par dager siden at folk skulle stemme mot president Joe Biden under det kommende presidentvalget i 2024 på grunn av hans håndtering av den pågående krigen i Gaza og for hans støtte til Israel. Tlaib er muslim, og den første i Representantens hus med palestinsk-amerikansk bakgrunn.

Les også:

Krav om at Rashida Tlaib må kastes ut av Kongressen

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.