En av de enslige, «unge og sårbare», mindreårige fotografert, alder uoppgitt, mens han venter på å få gå om bord på flyet fra Aten og videre til Luxembourg. Hverken høyde eller fremtoning indikerer at han hører til de mest sårbare. Foto: Orestis Panagiotou via Reuters / Scanpix.

Mens Europa fortsetter sin symbolpolitikk med å hente ut noen håndfuller med «unge og sårbare» enslige mindreårige migrantbarn fra Moria-leiren på Lesvos, skaper debatten om disse barna splittelse også i hjemlige leirer. Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani blir nå hetset for sitt partis standpunkt mot å gjøre dette.

– Det går inn på deg når du blir kalt en møkk-flekk, onkel Tom eller anklaget for å trekke stigen opp etter deg. Jeg er en av få i Stortinget som selv har vært et barn på flukt. Det jeg står for politisk, er en rettferdig flyktningpolitikk, mener Masud Gharahkhani til NRK.

Gharahkhani har blitt neddynget av hets etter han deltok i NRK Debatten om Moria-barna tidligere denne uka. Men mannen som selv har vært et flyktningbarn – han kom til Norge som femåring i 1987 – står på sitt og partiets standpunkt.

– Det er jævlig i Moria-leiren, men det er det også andre steder, svarer Gharahkhani.

– Står det i motstrid til å hjelpe de mindreårige i Moria-leiren nå?

– Nei, Norge skal bidra ved å støtte Hellas, slik at vi får brakt barnefamilier til fastlandet, der forholdene er bedre. Samtidig skal vi være ærlige på at siden vi ikke kan hente alle, så må vi prioritere hvem som skal få komme til Norge. Da er kvoteflyktninger mest rettferdig og den linja Ap har valgt, sier han. (NRK)

Også internt i regjeringen er det splid. KrF ser nok en anledning til å vise sin «hjertegodhet» og sier de ikke vil gi seg i dette spørsmålet.

«Svake og sårbare?»

Ti EU-land ble i forrige uke enige om å hente opptil 1600 sårbare mindreårige under 14 år fra de greske leirene. Tyskland hentet 58 sist lørdag, og onsdag hentet Luxembourg ut 11 stykker. De hadde sagt ja til å ta ut 12, men 10 gutter og ei jente kom.

Skjermdump fra ZDF.

Ser en på bildene av de 11, er ikke «svake og sårbare» det første inntrykket man får. De fleste av dem har sikkert kjempet hardt for å vinne i kampen om en plass i Europa, og de ser fortsatt ut til å være klare for mer kamp.

Slik kan i hvert fall deres påkledning tolkes. Gutten på hovedbildet er iført en T-skjorte påskrevet ‘Obey’ (adlyd). Politiet i Luxembourg synes nok sikkert (ikke) at det er spesielt sjarmerende at gutten på bildet over er iført en ACAB-hoodie.

Ifølge Wikipedia er A.C.A.B. et uttrykk som senere er blitt brukt av fotballhooligans, punkere, skinheads og 1 %-klubber som for eksempel Bandidos MC. Bokstavene står for All Cops Are Bastards (alle politifolk er bastarder).

Er det slike gutter Norge vil ha?

 

Les også:

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.