Sakset/Fra hofta

Det er ikke godhet å få barn og unge til å legge ut på farlige reiser og å bo under uverdige forhold, slik asyl-lobbyen legger opp til sier innvandringspolitisk talsmann i FrP, Jon Helgheim. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Jon Helgheim (FrP) er opprørt over Ap som nok en gang snur kappa etter vinden, og forlater egne standpunkter. Tenåringsgutter sendt alene av foreldrene til Moria kan på den måten få flybillett til Norge. Ap omdøper dem til «kvoteflyktninger».

Som Helgheim har påpekt i en tidligere kronikk, er det kynisk og hjerterått av asyllobbyen å hente ut noen få fra Moria-leiren. Dermed vil det alltid være en grunn til at nye tusener og millioner legger ut på en farlig reise i håp om å være lottovinneren som skal komme til Europa.

Slik ender mange tusen opp under elendige forhold i Moria-leiren, som helt klart er et dårlig sted å oppholde seg både for store og små. Helgheim er opgitt over snuoperasjonen som nå plutselig har kommet fra Ap-ledelsen, og skriver på sin Facebook-side:

Dette er en utrolig snuoperasjon fra Ap. På få dager har de gått fra å være restriktive, ansvarlige og fornuftige, til å la SV-fløyen i partiet få fullt gjennomslag. De forsøker å kamuflere gjennomslaget ved å si at de skal hente kvoteflyktninger og plukke ut de mest sårbare fra Hellas. Det er asylsøkere med tvilsomt beskyttelsesbehov som er i Hellas, ikke kvoteflyktninger.

At de vil hente kvoteflyktninger er altså en bløff, de vil hente asylsøkere som har reist til Europa på tross av at de var trygge i Tyrkia. Dette er et svært urovekkende signal å sende. En ren gavepakke til kriminelle menneskesmuglere og grunnløse asylsøkere.

Mange i Moria-leiren kommer også fra Afghanistan og Nord-Afrika. De har ikke rømt fra en krig. Mange ordner reisen via menneskesmuglere som lever godt av denne geskjeften. Det er altså ikke de fattigste eller sykeste som kan reise til Moria i Hellas. Det går ingen offentlig transport fra Afghanistan til Moria, her må det privatskyss til, både bil og båt, og det betaler nok de som sender poden avgårde.

De som kommer til Moria, kan enten være sendt avgårde som ankerbarn fra egne foreldre, eller de er unge voksne som ganske enkelt kan tenke seg å bo i Europa. De vet selvfølgelig at den som først får flyreisen og oppholdet betalt til et land som Norge, kan leve godt resten av livet på midler fra en slags pengebinge som heter NAV. De er godt informert, med mobiler og nettsider hvor landinformasjon er å finne.

Mange av oss ville nok også gjort det samme, hvis vi kunne reise til et land der vi fikk 10-20  ganger mer betalt i måneden enn vi har nå. Så ingen kan laste disse menneskene for å prøve lykken. Men de politikerne som hverken skjønner eller vil skjønne dette spillet, er å laste. De ødelegger for de svakeste som er tvunget til å bo i reelle flyktningleire. Og de ødelegger for den oppvoksende slekt i  Europa, som allerede er tungt belastet med ran, vold, voldtekter og no go-soner.

De 21 eks-statsrådene og pensjonerte Ap-toppene har brukt sin godt betalte pensjonistfritid godt til lobbyvirksomhet. Og slike særgrupper får gjennomslag til slutt, ser det ut som. De vet hvilke strenger de skal spille på, selv om hverken fornuft eller følelser for de som lider eller for landets framtid er tilstede.

Poenget som alle på Løvebakken nå må ha skjønt, er at de bidrar til at mindreårige blir utnyttet og sendt alene til Hellas.

Når en tenker på barn som går foreldreløse på søppelplassene i Manila eller Rio de Janeiro, hører ikke de velkledde hettegenser-guttene som entret Luxembourg fra Moria, til de sårbare i verden. Til overmål hadde de godt ernærte guttene «Fuck the police» og «Obey» trykket på de kule genserne sine. Til og med Vårt Land skriver at de 12 guttene som nå har ankommet Luxembourg, i hovedsak er unge gutter fra Afghanistan.

Og vi snakker som vanlig om nesten bare hankjønn. Tenker ikke asyllobbyen på jentene, som blir igjen hjemme ofte utsatt for overgrep og undertrykkelse? Nei, de henter de sterke unge guttene. For asyllobbyen lar de sterkeste vinne.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!