MDGs partileder Une Bastholm. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

MDG-leder Une Bastholm mener at Norge for lengst burde ha begynt å hente «sårbare barn», og at vi har kapasitet til opp mot 1.500 personer.

KrF vil ikke ta imot unge menn fra Afghanistan – fordi mennesker som ikke er reelle flyktninger skal sendes tilbake til hjemlandet.

– Vi ønsker ikke unge gutter fra Afghanistan som vi vet ikke oppfyller vilkårene, sier partiets parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan.

– Norge kan ta 1.500 «sårbare barn»

Grøvans avvisning av unge menn fra Afghanistan er «provoserende», sier Une Bastholm til Aftenposten.

MDG er kritisk til at Norge sender migranter i retur til Afghanistan.

– Norge risikerer å returnere mennesker til døden. Da er hele poenget med flyktingekonvensjonen borte, sier Bastholm.

Hun mener at Norge for lengst burde ha startet evakuering av sårbare barn, og at vi har kapasitet til opp mot 1.500 personer.

– Norge er et rikt land, med lave asylforekomster og masse kapasitet og kompetanse å ta imot enslige unge. 125 kommuner har sagt seg villige, fastslår MDG-lederen.

– Kroneksempel på dum asylpolitikk

Frps innvandringstalsmann Jon Engen-Helgheim sier at Norge ikke har noe valg, fordi det «nesten ikke er andre igjen» i Moria-leiren: 89 prosent av enslige mindreårige i Moria-leiren er fra Afghanistan, og 95 er prosent er gutter under 18 år.

– Et kroneksempel på hvor dum asylpolitikk vi har, sier han.

– Dette er politikk basert på følelser og symbolikk og har ingen ting med å hjepe verdens flyktninger å gjøre. Vi går inn og tar hjelpen fra noen vi vet trenger den – kvoteflyktninger – og gir den til unge menn fra Afghanistan, sier Engen-Helgheim.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.