Afghanere i Stockholm 2017. Stillbilde: Roger Sahlström.

Det svenske Miljöpartiet (MP) vil nå «öppna upp» for flere migranter fra Moria-leiren i Hellas, slik som MDG vil i Norge. Både Sverige og Norge har fra før tatt imot høye antall migranter. Men for miljøpartiene er det langt fra nok, de vil ha mer.

Det er ikke bare i Norge det jobbes intenst for å få flest mulig migranter inn i landet. Også i Sverige har denne kampanjen fått ny vind i seilene, etter den antatt påsatte brannen i Moria-leiren for få dager siden.

Det er tydelige likhetstrekk mellom landene når det gjelder hvem som går i bresjen for å ta inn flest mulig av disse migrantene.

I Norge har MDG vært blant de fremste til å kreve at det åpnes opp for flere slike innvandrere.

Partileder Une Bastholm ønsker seg intet mindre enn 30 ganger så mange migranter som de 50 norske myndigheter  har bestemt seg for å hente.

Hun mener at Norge for lengst burde ha startet evakuering av det hun benevner som sårbare barn, og at vi har kapasitet til opp mot 1500 slike.

– Norge er et rikt land, med lave asylforekomster og masse kapasitet og kompetanse å ta imot enslige unge. 125 kommuner har sagt seg villige, fastslår MDG-lederen.

I Sverige er det nå MDGs søsterparti Miljöpartiet (MP) som fronter dette ekstra hardt, ifølge Fria Tider.

«Sverige måste ta emot invandrarna som befann sig i det nedbrunna asyllägret Moria på grekiska Lesbos. Det kräver Miljöpartiets Annika Hirvonen Falk».

Sverige har som kjent allerede tatt imot et ikke ubetydelig antall innvandrere de siste tiårene. Ifølge Statistiska centralbyrån (SCB) utgjør andelen innvandrere i landet per 2018 hele 18,5 prosent, det vil si ca. 1.850.000 mennesker. Tallet for 2020 er trolig nærmere 20 prosent av totalen, og dette tallet øker for hver dag som går.

Miljöpartiet vil øke farten på dette ytterligere.

Fria Tider skriver videre om uttalelsene fra Miljöpartiets Annika Hirvonen Falk:

«Sverige bör «vända på alla stenar» för att hjälpa dem, förklarade hon i SVT Morgonstudion idag.

– Vi måste agera så fort vi bara kan, säger hon. Vi kan, som jag förstår, väldigt snabbt till exempel ta emot personer med anhöriga i Sverige.

Sverige har ennå ikke bestemt seg for noe antall i denne forbindelse.

«Tyskland har redan klargjort att man kommer ta emot 1.500 «barn» från lägret och uppmanar övriga EU att solidariskt ta emot resten. Sverige har ännu inte besvarat uppmaningen», berättar Fria Tider.

Enkelte vil kanskje stusse over det store migrant-engasjementet i nettopp miljøpartiene i Norge og Sverige. Alle synes antagelig ikke det er like lett å se den sammenhengen mellom miljøpolitikk og ønsket om økt innvandring av det som har vist seg å være er lite integrerbare mennesker fra den tredje verden.

Det er uansett neppe på innvandringsfeltet disse partiene har fått sitt mandat fra velgerne.

De migrantene som hentes fra Moria-leiren, er i stor grad  (eller nesten utelukkende) unge, muslimske menn fra Afghanistan og Midtøsten (ofte omtalt som «barn», eller «sårbare barn»). Nesten halvparten av migrantene i den nedbrente Moria-leiren er fra Afghanistan, ifølge FN.

Dette er uansett ikke mennesker kjent for å besitte noen særskilt kompetanse knyttet til «det grønne skiftet» eller andre av de såkalte miljøpartienes tradisjonelle hjertesaker.

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.