En fransk jente på 16 år fra Lyon-området filmet seg selv med en negativ uttalelse om islam på Instagram. Dette medførte så mange drapstrusler at politiet måtte ta affære etter at skolen hennes kontaktet dem.

Mila mottok 200 hatmeldinger per MINUTT etter sin kritikk mot islam. Hun har fått beskjed fra politiet at det er for farlig for henne å gå på skolen på grunn av trusler om drap og voldtekt.

Dette var det 16 år gamle Mila sa på Instagram i en online krangel:

«Jeg nølte ikke med å si hva jeg tenkte om det. Jeg hater religion. Koranen er en religion med hat. Det er bare hat der inne, islam er noe dritt. Det er det jeg mener. Jeg er ikke rasist, ikke i det hele tatt. Du kan ikke være rasistisk mot en religion. Jeg angrer ikke på det i det hele tatt. Folk vil bli opprørt, jeg vil helt klart gi faen, jeg sier det jeg vil, det jeg tenker. Deres religion er noe dritt, deres gud, jeg stikker fingeren opp i rumpa på ham, takk og på gjensyn».

«Je ne me suis pas gênée pour dire ce que j’en pensais. Je déteste la religion. Le Coran est une religion de haine. Il n’y a que de la haine là-dedans, l’islam c’est de la merde. C’est ce que j’en pense. Je ne suis pas raciste, mais pas du tout. On ne peut pas être raciste envers une religion. Je ne regrette pas du tout. Des gens vont s’exciter, j’en ai clairement rien à foutre, je dis ce que je veux, ce que je pense. Votre religion, c’est de la merde, votre Dieu, je lui mets un doigt dans le trou du cul, merci, au revoir.». «

Forhistorien til krangelen var at Mila vil bli sangerinne og delte en live video på Instagram på lørdag. En mannlig beundrer kom med plagsomme og pågående forslag. Da Mila avslo hans seksuelle tilnærming, slo mannen over og kalte henne en «møkkete lesbe» før han sa at han var muslim. Dette fikk Mila til å reagere og si hva hun mente om islam.

Det er ingen lov mot blasfemi i Frankrike.

I løpet av kort tid hadde over 1 million sett videoen med Mila.

To politietterforskninger er igangsatt – den ene for å identifisere de som har truet med å drepe og voldta henne og den andre for å avgjøre om hennes kommentarer kvalifiserer for hate speech.

Hm, viser ikke reaksjonene med trusler om drap og voldtekt at Mila har helt rett?

#jesuismila

Le Figaro   ici.fr    bfm.tv    The Times

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂