Nytt

Den 33 år gamle mannen fra Geneve, med fornavn Nicolas, er ikke dømt for selve drapene av de to jentene, men ble identifisert som en del av etterforskningen og er funnet skyldig i tre forhold: Å ha deltatt i en terrororganisasjon, å ha forsvart terror og for ikke å ha meldt fra om en kriminell handling, skriver sveitsiske RTS.

Ce Genevois de 33 ans converti à l’islam, prénommé Nicolas, a été jugé coupable de trois chefs d’accusation: sa participation à une association terroriste, son apologie du terrorisme et la non-dénonciation de crimes.

Også en annen sveitsisk konvertitt på 25 år, ved navn Kevin Zoller, er blitt pågrepet i samme sak. Ifølge RTS kjente de to hverandre og 25-åringen skal ha gitt våpenopplæring til den islamske terrorcellen som politiet mener sto bak drapene. Han innrømmer også å ha kjent drapsmennene.

Kevin Zoller

Zoller vokste opp i den lille byen Versoix i den sveitsiske kantonen Genève med en spansk mor og en colombisk far, som døde da sønnen var 15 år. Moren forteller til den spanske avisen at sønnen var en ungdomskriminell narkotikamisbruker, som 17 år gammel konverterte til islam i 2011 etter å ha lest Koranen mens han sonet i et ungdomsfengsel.

Konvertittene Kevin og Nicolas frekventerte den samme moskéen i Geneve.

Nicolas sier at han ikke kjenner islamistene som drepte Maren og Louisa, og advokaten sier at fengselsdommen i Marokko vil bli anket idag

Totalt er fire menn pågrepet og siktet for drapene. En video viser de fire som sverger troskap til Den islamske stat.

Nicolas påsto å ha arbeidet for den sveitsiske sikkerhetstjenesten (SRC), og at han har gitt dem informasjon fra moskeen i Genève. SRC kommenterte dette med å si at han ikke hadde arbeidet for dem, men at han hadde vært i kontakt i med dem i forbindelse med forebyggende intervjuer som SRC ikke ville utdype nærmere.

«La personne que vous mentionnez n’a pas travaillé pour le SRC, mais il a effectivement été en contact avec le service dans le cadre d’entretiens préventifs courants. Le SRC ne donne pas davantage d’informations à ce sujet.»

Radio Television Suisse

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her