Moren til Louisa Vesterager Jespersen, Helle Jespersen, skriver i et brev at hun synes datterens mordere fortjener dødsstraff. Det er ikke vanlig at foreldre til danske og norske barn går inn for dødsstraff.

I Marokko er det dødsstraff og aktor har bedt om lovens strengeste straff.

Helle Jespersen vil at hennes brev til datterens mordere blir lest opp i retten. Det kommer til å skje torsdag, samme dag som dommen faller.

Moren har selv bedt om at brevet blir lest høyt i retten. I brevet beskriver Jespersen sine følelser etter drapet på datteren. Hun skriver også at hun håper de ansvarlige får den strengeste straffen som er mulig – dødsstraff. (..)

Til sammen 24 personer er tiltalt i forbindelse med det IS-inspirerte angrepet. Fire menn er tiltalt for å ha utført drapene eller å ha medvirket til dem. En sveitsisk-spansk mann er tiltalt for å ha trent dem opp, og i tillegg er 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorgruppe. (NTB)

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.