Nytt

Den spansk-sveitsiske islamkonvertitten Kevin Zoller, som er mistenkt for radikalisering, våpen- og sambandsopplæring av jihadistene som slaktet ned Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Marokko i desember, ble bak lukkede dører mandag fremstilt for varetektsfengsling fremfor en domstol i Salé, like ved Marokkos hovedstad Rabat.

El Faro de Ceuta skriver at Zoller (i teksten kalt Kevin Z.), som er siktet for terror og medvirkning til det grufulle dobbeltdrapet, også mistenkes for å tilhøre en jihadistcelle på 24 personer. Disse er alle siktet, og etterforskningen forventes å pågå i flere måneder før saken kan komme opp for retten.

Zollers advokat Saad Sahli hevder at hans klient er uskyldig, men marokkanske antiterrormyndigheter mener at det var Zoller som pekte ut angrepsmålene for jihadistene, som også skal ha sverget troskap til den islamske staten (IS).

Med tanke på at en norsk borger er blitt myrdet på bestialsk vis av islamske terrorister, viser norske medier påfallende liten interesse både for prosessen mot Zoller og bakgrunnen hans. Norske medier har anonymisert Zoller til tross for at han er identifisert av den spanske storavisen El Mundo. Den sparsomme dekningen gjør sitt til at offentligheten langt på vei glemmer drapene.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.