Drapsmennene til Maren Ueland fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen fikk ikke gjennomslag for sin anke.

Younès Ouziyad, Rachid Afadi og Abderrahmane Khayali har alle fått forkastet anken i Marokkos høyeste rettsinnstans. Dødsdommen for de tre opprettholdes. Den fjerde mannen, Kevin Zoller som skiftet navn til Abdellah da han konverterte i 2011, har fått en fengselsdom på 20 år, ifølge Lesiteinfo.com. Abdellah skal ha ledet et helt nettverk av jihadister. I et intervju fortalte moren hans at det var lesing av Koranen i et ungdomsfengsel som gjorde at han konverterte islam og at han hadde reist fra Sveits til Marokko for å finne seg en jomfru å gifte seg med.

Det er 24 tiltalte i drapssaken hvor de to jentene ble myrdet på bestialsk vis fordi de var vestlige ikke-muslimer. Mange av dem hyllet drapene på de to jentene. De tre dødsdømte drapsmennene lot en britisk turist slippe unna med livet da han fortalte dem at han var muslim. Slik gikk det ikke for de to skandinaviske jentene.

– Jeg har snakket med familiens bistandsadvokat i Marokko, som bekreftet at kravet familien har fremmet, også er rettskraftig. De får dermed erstatning på snaue to millioner norske kroner, men det er tvilsomt om de dømte har betalingsevne, sier bistandsadvokat for Maren Uelands pårørende, Ragnar Falck Paulsen, til Aftenbladet.

Lesiteinfo.com

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.