Nytt

Spansk politi arresterte tirsdag en 29 år gammel mann i den spanske eksklaven Melilla langs kysten av Marokko, mistenkt for rekruttering av kvinnelige jihadister til IS.

Mannen, som er spansk statsborger av arabisk opphav, ble pågrepet som ledd i en pågående antiterroraksjon i samarbeid med marokkansk sikkerhetstjeneste, og han ble oppsporet etter avlytting av fengslede spanske konvertitter til islam. Arrestanten skal ha deltatt i opptak av prekener med sikte på radikalisering av kvinner, samt til fremme av kalifatet og islamsk lov.

29-åringen var soldat i den spanske hæren frem til 2008, da han ikke fikk fornyet engasjementet på grunn av en narkotikasak. Pågripelsen av ham fant sted snaue to uker etter at en kvinne ble arrestert på Lanzarote, mistenkt for lignende aktiviteter.

Arrestasjonen i Melilla er et nytt eksempel på personer som har gått gjennom en radikaliseringsprosess etter å ha blitt født og vokst opp i et europeisk land.

 

El Mundo