Spania har to enklaver på det afrikanske fastland – Ceuta og Melilla. De er i flere måneder blitt overrent av tusenvis av voldelige inntrengere. Rapporter og videoopptak tyder på at det er lite håp om å gjenopprette et nogenlunde normalt liv i disse byene i overskuelig fremtid.

Bevæpnet med AK-47

Den spanske journalisten Rubén Pulido har i flere år dokumentert volden som vanligvis skal være organisert av smuglerbander.

De siste kampene er trappet opp til væpnet strid mellom rivaliserende afrikanske bander i Ceutas gater. Ifølge øyenvitner skal det være avfyrt skudd med AK-47 automatgevær.

79 personer som jobber innenfor det spanske politivesen er arrestert for å ha lagt til rette for anskaffelse av spansk statsborgerskap for titalls marokkanske barn født i Melilla. De arresterte mottok mellom 1500 og 3000 euro pr. barn født av marokkanske kvinner ved sykehuset i Melilla, ifølge Shengen VisaInfo.

Mellommenn skaffet mødrene kontakt med spanske menn som mot betaling var villig til å anerkjenne de nyfødte som biologiske barn. På denne måten fikk barna og mødrene oppholdstillatelse i Spania gjennom familiegjenforening. De involverte spanske statsborgerne var stort sett av marokkansk opprinnelse.

Konservative politikere kritiserer den spanske venstre-regjeringen for praktisk talt ikke å ha gjort noe for å stanse tilstrømningen av illegale immigranter. Så langt iår har 9495 personer tatt seg inn i Spania.

Spania har planer om å inkludere Ceuta og Melilla i Schengen-området, men om dette lar seg gjøre og er tjenlig for Europa, stilles det nu spørsmål ved.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.