Den arresterte mannen med sveitsisk og spansk statsborgerskap som er mistenkt for å ha rekruttert IS-terrorister og gitt opplæring til terrorcellen som halshugde Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Marokko i desember, heter Kevin Zoller og er 25 år gammel, opplyser El Mundo.

Etterforskerne i saken undersøker hans forbindelser til terrorceller både i Spania og Marokko, og mistenker at han har drevet indoktrinering og opplæring av terroraspiranter som også befinner seg i Europa, blant annet engelske statsborgere av marokkansk opphav.

Zoller vokste opp i den lille byen Versoix i den sveitsiske kantonen Genève med en spansk mor og en colombisk far, som døde da sønnen var 15 år. Moren forteller til den spanske avisen at sønnen var en ungdomskriminell narkotikamisbruker, som 17 år gammel konverterte til islam i 2011 etter å ha lest Koranen mens han sonet i et ungdomsfengsel.

Ifølge moren fikk konversjonen ham etter eget utsagn til å erkjenne sine feilgrep. Zoller begynte å frekventere moskeen og be hver dag, men moren sier hun aldri merket noe mistenkelig. Zoller ble siden trygdet av den sveitsiske staten på grunn av psykiske problemer.

I 2015 flyttet Zoller til Marrakesh, og mistet med det permanent kontakten med alle sine gamle venner. For to år siden meddelte han sine intensjoner om å gifte seg med en «ren» kvinne som han senere fikk en sønn med, forklarer moren.

Etterforskere forteller til El Mundo at Zoller fremmet en voldelig og ekstrem ideologi. Sammen med to venner brukte han sosiale medier til å rekruttere usikre personer til å begå terrorhandlinger. Disse fikk siden opplæring i hvordan de kunne stjele våpen og lage bomber, som deretter kunne plasseres på steder frekventert av turister. Dette bryter fullstendig med den offisielle versjonen fra marokkanske myndigheter, legger etterforskerne til.

 

Start 2019 med å støtte Document

Et fast månedlig beløp gjør at vi kan planlegge utvidelser og vekst. Og hvis du foretrekker impulsive enkeltbeløp, så overraskes vi gjerne 🙂

[simpay id=»280380″]

Eller overfør til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.