Tavle

Arrestasjonen av den sveitsiske/spanske statsborgeren som er mistenkt for både å ha gitt opplæring til Maren Uelands og Louisa Vesterager Jespersens drapsmenn, og å ha rekruttert personer til terrorangrep i Marokko, har ikke vesentlig endret NTBs formidling av sakens implikasjoner.

Marokkansk politi tror ikke IS-ledelsen var involvert i planleggingen av drapet på Ueland og Vesterager Jespersen.

– Medlemmene av denne cellen hadde ingen kontakt med IS-operatører i konfliktsoner som Syria, Irak eller Libya, sa etterforskningsleder Abdelhak Khiam 25. desember.

Men hva er poenget med å fremheve dette etter at opplysningene om rekrutteringen og opplæringen er kjent? Er det ikke nokså lett å forestille seg at den angjeldende personen kan ha fungert som et bindeledd mellom IS-ledelsen og de to skandinaviske kvinnenes slaktere?

Paradoksalt nok finner man en mer kritisk innstilling til versjonen fra marokkansk politi hos Al-Jazeera, som etter de siste nyhetene i saken skriver følgende om den søndag:

Moroccan security and domestic intelligence service spokesperson Boubker Sabik described the four men as «lone wolves», and said «the crime was not coordinated with the Islamic State», without explaining how the authorities had come to their conclusion.

En Qatar-basert mediebedrift legger altså for dagen en mer kritisk holdning til marokkansk politi enn en norsk.

Nå er det jo ikke slik at NTB eller andre norske medier bestandig unngår å bemerke at en kilde ikke gir noen forklaring på det som blir sagt.

Den 15. november skriver NTB om migrantkaravanene i Mellom-Amerika:

President Donald Trump har beordret 5.000 soldater til grensen og varslet at det kan bli flere. Uten å dokumentere påstandene sine hevder Trump at det er kriminelle og til og med terrorister som skjuler seg i den vandrende menneskemengden.

Det faller altså mer naturlig å reise tvil om integriteten til presidenten i verdens fremste demokrati, som har unik tilgang på all den beste etterretningen fra hele planeten og er gjenstand for checks and balances, enn til en politimann fra et korrupt og mildt sagt ufullkomment demokrati som ønsker å avdramatisere det inntrufne.

Og sånn går no dagan på planet Medie-Norge.

 

Start 2019 med å støtte Document

Et fast månedlig beløp gjør at vi kan planlegge utvidelser og vekst. Og hvis du foretrekker impulsive enkeltbeløp, så overraskes vi gjerne : )

Eller overfør til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.