Ulovlige afrikanske migranter gir høyere makter æren for at de har kommet seg inn i den spanske enklaven Ceuta. Stillbilde fra El Faro de Ceuta: YouTube

 

Etter at 500 ulovlige afrikanske migranter fredag trengte seg inn i den spanske enklaven Ceuta fra marokkansk terrotorium, klarte over 350 til å gjøre det samme natt til mandag.

NTB skriver at mange av migrantene er vestafrikanere «som i lang tid har forsøkt å ta seg til Europa», mens El Mundo oppgir at de kommer fra sør for Sahara, samt at rundt 700 personer deltok i forsøket på å storme grensen.

Det faktum at gjerdene ikke var blitt ferdig reparert, gjorde det enklere å komme seg inn denne mandagen.

Røde Kors oppgir at elleve skadede personer er blitt tatt hånd om, åtte for sårskader og tre for mulige bruddskader.

Nok en gang gjør det et sterkt inntrykk å se opptakene som lokalavisen El Faro de Ceuta har offentliggjort. I tillegg til de heftige gledesutbruddene, hvor afrikanerne takker Gud for at de er i Europa, ser man en eldre kar med skjegg som forteller om at de har reist gjennom ørkenen og støtt på store vanskeligheter.

Mannen takker Marokkos folk for gjestfriheten, og etterlater ingen tvil om at han representerer en gruppe muslimer: På et tidspunkt roper de «Allahu akbar». Senere i opptaket går en gruppe langs gaten som bærer på det spanske flagget, ned på kne i bønn.

En annen mann snakker halvt fransk og halvt spansk og utbryter «casa de mucho mucho».

Mottaket på Ceuta er dimensjonert for 512 personer, men er det i øyeblikket 1402 migranter i enklaven.

NGO-ene har lært dem alle triksene, skriver en mann i kommentarfeltet hos den spanske avisen. «Det er en invasjon!» skriver en annen.

Og den er bare såvidt begynt, kunne man legge til.

 

El MundoEl Faro de Ceuta – NTB