Den store moskeen på Södermalm i Stockholm er utpekt som et hovedkvarter for Det muslimske brorskapet i Sverige. Foto: Holger Ellgaard / cc by-sa 3.0 / Wikimedia Commons.

Er islamismen en trussel mot Sverige? Er islamismen noe som kan velte det svenske demokratiet? Er islamismen noe vi skal ta på alvor?

Det fins bare ett svar på dette, og det er ja. Islamismen er en trussel mot våre friheter. Men har islamistene lyktes i å samle mange nok til å gjennomføre sitt teokratiske mareritt? Sameh Egyptsons doktoravhandling påviser at islamistene er dyktige til å bygge nettverk og skaffe seg offentlig støtte.

Torsdag 23. februar presenterte Egyptson avhandlingen sin for riksdagsmedlemmer og spesielt inviterte. Det var en stor forsamling av mennesker som kom til forelesningen, selv om representanter for de rødgrønne glimret med sitt fravær. De som en gang i tiden begynte å invitere islamistene inn, ville virkelig ha trengt å få vite hva de har stelt i stand.

Sameh Egyptson. Stillbilde: Riks / YouTube.

Man kan jo lure på hvorfor de ikke vil vite av forskning som påviser at totalitære og religiøse ekstremistgrupperinger finnes og arbeider i Sverige, og at de misbruker organisasjonslivet og alle bevilgninger man kan få. Man får vel ganske enkelt anta at de støtter disse religiøse vrangforestillingene.

Det er på mange måter en nattsvart avhandling som påviser koblingene islamistiske organisasjoner i Sverige har til Det muslimske brorskapet. Brorskapet er en gruppe mennesker som helst vil leve under sharialover. De krever spesiell lovgivning for muslimer og mye annet forskrudd.

Grupper knyttet til Det muslimske brorskapet har påberopt seg retten til å tale på vegne av alle muslimer i landet gjennom utallige organisasjoner som forsøker å påvirke den politiske samtalen i Sverige. Man har bygd opp et gigantisk nettverk av foreninger og organisasjoner for på den måten å skaffe seg politisk makt og påvirke det svenske samfunnet.

Alt dette lyder jo selvsagt veldig skremmende, og man kan utvilsomt si at det pågår et forsøk på å islamisere Sverige, noe jeg og mange andre er veldig imot. Det har seg nemlig sånn at jeg liker de frihetene vi har i vårt sekulære demokrati, og det er derfor jeg er veldig skeptisk til religiøse bevegelser som krever makt over hvordan mennesker skal leve.

Det er ingen tvil om at islamister har påvirket. De har fått igjennom viljen sin når det gjelder slør og mer eller mindre et forbud mot å brenne Koranen, og de pusher knallhardt for at muslimer skal få leve under sharialov i Sverige.

Jeg har alltid kjent en uro over islamistenes fremferd og opplevd det som om makten deres øker. Men etter å ha lyttet til Samehs forelesning, ble jeg nesten lattermild, for i avhandlingen avslører han at Det muslimske brorskapets forskjellige organisasjoner i Sverige i stor grad har lyktes med å lage et system for å melke bidrag fra staten. Det er en liten gruppe mennesker, bare 13 individer, som skaper alle foreningene og skaffer seg statlige bevilgninger.

Det er de samme menneskene som sitter i foreningene og som styrer dem. Det handler altså om en liten, utvalgt gruppe mennesker, en elite som lever på bidrag. Det handler om en liten krets av personer som er blitt svært rike ved hjelp av organisasjonslivet i Sverige. For noen muslimer har de ikke lyktes med å samle.

Men det betyr ikke at vi skal senke guarden nå, for vi skal ikke undervurdere disse islamistiske påvirkningsoperatørene og deres metoder til å påvirke organisasjoner og politikken. For de kan virkelig påvirke.

Samehs forklaring på hvorfor islamistene har lyktes, er den forbannede identitetspolitikken som har bitt seg fast overalt.

Så nå har vi svaret på hva vi må gjøre for å kvitte oss med islamistene i Sverige: Legg ned identitetspolitikken og inndra bidragene. Da kommer islamismen til å dø ut ganske raskt.

Uten bevilgninger og uten støtte fra den identitetspolitiske venstresiden ville islamismen ha trukket sitt siste åndedrag i Sverige. Med disse veldig enkle tiltakene kan vi snart si at islamismen kom til Sverige for å dø.

Se Samehs forelesning hos Riks. Når det gjelder spørsmålet om hvor mange islamistene er, kan du spole deg frem til ca. 23:50 og høre hva han har kommet frem til gjennom sin forskning.

Her kan du lese hele avhandlingen.

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.