Minst syv personer er skadet etter at en palestiner kjørte en bil inn i en folkemengde i Tel Aviv i Israel. Hamas skal ha tatt på seg skylden for angrepet.

– Det heroiske angrepet i Tel Aviv er første respons på okkupasjonens lovbrudd mot vårt folk i Jenin, sier en talsperson i Hamas, ifølge Jerusalem Post.

Jenin er en flyktningleir på Vestbredden som de siste dagene har vært utsatt for angrep av israelske styrker. Israel selv hevder dette dreier seg om angrep på palestinske terrorister. FN er som normalt kritiske til Israels angrep.

Terroristen skal først ha kjørt inn i en folkemengde, for deretter å ha gått ut av bilen for å angripe folk med et stikkvåpen. Han rakk å stikke et offer i nakken før et vitne skjøt og drepte angriperen.

En 46 år gammel kvinne skal være kritsik skadet etter angrepet. Ofrene blir evakuerte til Tel Aviv Sourasky Medical Center og sykehuset Rabin Medical Center-Beilinson.

Ifølge politiet i Tel Aviv var terroristen bosatt på Vestbredden, og skal ha handlet alene. Han skal ha blitt sluppet inn i Israel med en medisinsk tillatelse.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.