Foto: Alon Hachmon

16 år gamle Samah Zuhair Mubarak fra Ramallah ble drept av israelske sikkerhetsvakter etter at hun forsøkte å knivstikke dem ved Za’ayem i utkanten av Jerusalem onsdag morgen. Za’ayem er et kontrollpunkt mellom Jerusalem og Vestbredden.

En fotograf fra AFP, som var tilstede, sa at jenta var kledd i svart og hadde ansiktet tildekket.

For halvannen uke siden ble en annen palestinsk terrorist drept etter å ha forsøkt å knivstikke en soldat i byen Nablus på Vestbredden.

iNews24 skriver at slike angrep også kan være rene selvmordshandlinger da angriperne vet at de vil bli skutt og drept av sikkerhetsstyrker. En annen 40 år gammel palestinsk kvinne som ble skutt av israelske sikkerhetsstyrker tidligere i januar, og overlevde, forklarte senere at hun hadde kommet til «for å dø» fordi hun hadde problemer med familien sin.

Jerusalem Post   France24

NTB forsøker å vise en «ubalanse» i drapstallene på slutten av sin reportasje om saken:

Vaktposten lå mellom Jerusalem og den okkuperte Vestbredden. Siden 2015 har over 50 israelere blitt drept i kniv-, skyte- og bilangrep utført av palestinere. I samme periode har israelske soldater drept over 260 palestinere.

 

Kjøp Holocaust-bokpakken fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.