Nytt

Foto: Reuters

En palestiner kjørte ned tre israelske soldater på Vestbredden mandag ettermiddag. En fjerde soldat skjøt og drepte den palestinske terroristen. De israelske soldatene jobbet med veiutbedring på route 60 sør for Jerusalem da angrepet skjedde.

Den drepte terroristen het Ramzi Abu Yabes og var fra Dheisheh flyktningleir, ifølge Palestinas Røde Halvmåne. Han var på vei til arbeidet i Arab Rehabilitation Association i Bethlehem med sin kone Manal da han gikk til angrep, opplyser Palestinian Maan News Agency.

Alle de tre påkjørte soldatene måtte til sykehus for behandling.

Nadav Argaman fra de israelske sikkerhetsstyrkene Shin Bet, sier at de har stoppet 480 palestinske terrorangrep så langt i år.  De har også arrestert 590 såkalte lone-wolf angrep før de fikk sjansen til å utføre terrorhandlingen. Argaman sier at det er eksplosivt under de tilsynelatende rolige tilstandene på overflaten.

“The situation in the Palestinian arena has been very unstable this past year,” he said. “In Gaza, on the one hand, we are on the verge of a conflict, and on the other hand we are making efforts to stabilize the humanitarian situation. In Judea and Samaria, the situation is very complex. At a superficial level, there is relative calm, but it is deceptive. The ground is very combustible.”

Haaretz   Israel National News

NTB-AFP har en litt annen vinkling på saken:

En palestinsk mann ble skutt og drept etter å ha kjørt en bil inn blant en gruppe israelske soldater i Hebron på den okkuperte Vestbredden.

De tre soldatene som ble truffet, ble bare lettere skadd. En fjerde soldat skjøt mot palestineren, som deretter ble erklært død på stedet, opplyser Palestinas Røde Halvmåne.

Hendelsen skjedde i Hebron mandag ettermiddag.

Siden 2015 har over 50 israelere blitt drept i kniv-, skyte- og bilangrep utført av palestinere. I samme periode har israelske soldater drept over 260 palestinere.