Israels hær opplyser natt til fredag at den angriper områder som tilhører islamistgruppen Hamas sør i Libanon. Det skjer etter at hæren også angrep Gazastripen.

– Den israelske hær vil ikke tillate terrororganisasjonen Hamas å angripe fra Libanon, og vi holder staten Libanon ansvarlig for hver rakett som skytes fra deres territorium, heter det i en uttalelse.

Advarte Hamas

Dagen før ble det avfyrt 34 raketter fra Libanon mot Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu sa tidligere natt til fredag at Israels fiender vil komme til å måtte betale dyrt for angrep.

Ifølge libanesiske medier har det vært eksplosjoner i byen Tyre, sør i Libanon.

– Minst to angrep traff i nærheten av en palestinsk flyktningleir, sier Abu Ahmad, som bor i leiren, til nyhetsbyrået AFP.

Angrep Gaza først

Som svar på rakettangrepene fra Libanon skjøt Israel mot fire mål på Gazastripen litt tidligere natt til fredag. Angrepene var rettet mot områder hvor islamistgruppen Hamas holder til, ifølge Israels hær.

Flere vitner meldte at de hørte eksplosjoner i Gaza kort tid etter at kampfly var observert i området.

Den palestinske islamistgruppen Hamas fordømmer angrepene fra Israels hær på områder sør i Libanon og på Gazastripen natt til fredag.

– Vi fordømmer på det sterkeste de åpenbart sionistiske angrepene mot Libanon i nærheten av byen Tyre ved daggry i dag, heter det i en uttalelse fredag morgen.

Økt spenning

Spenningen mellom israelere og palestinere har økt etter at israelsk politi to ganger denne uka har stormet al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.

Stormingen av moskeen skjedde idet palestinere var samlet i bygningen til bønn i forbindelse med fastemåneden ramadan. Samtidig forbereder israelere seg på å feire jødisk påske denne uken.

At påsken i år feires samtidig med ramadan, har ført til bekymring for at situasjonen i Jerusalem kan bli enda mer tilspisset.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.