Israels Iron Dome anti-rakettforsvar i aksjon.  Foto: AP Photo/Ariel Schalit

Flere raketter og muligens også artilleri skal være avfyrt mot Israel fra libanesisk territorium. En rakett ble skutt ned over Israel.

Minst en ny rakett er bekreftet avfyrt mot Nord-Israel fra Libanon, og ifølge flere lokale medier skal det være langt flere. En rekke kilder melder også om at artillerigranater skal ha blitt avfyrt mot israelsk territorium.

(Saken er oppdatert.)

Dette er et uvanlig omfattende angrep fra libanesisk side mot Israel.

NTB -Reuters melder om saken.

Kilder på libanesisk side melder at det kom to separate rakettangrep fra Libanon. Artilleri skal også ha blitt avfyrt mot det sørlige Libanon. Det er ikke meldt om at noen har kommet til skade.

Statsminister Benjamin Netanyahu kaller inn til sikkerhetsmøte, ifølge journalisten Guy Elster.

Rakettalarmen gikk først i byene Shlomi og Betzet torsdag ettermiddag.

Dette angrepet fra Libanon kommer i tillegg til gjentatte rakettvarsler nær Gazastripen og Vestbredden de siste ukene, på grunn av uro mellom Israel og Palestina.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet fra Libanon, mange ville anta dette dreier seg om den iranskstøttede terrorgruppen Hizbollah, som har en meget sterk posisjon i Libanon.

Men en israelsk tjenesteperson sier til Reuters at de antar at det er palestinske grupperinger i Libanon som står bak rakettangrepene, ikke libanesiske Hizbollah.

IDF-talsperson Daniel Hagari antyder i en uttalelse at Hamas står bak.

– Vi undersøker det, men én ting er klart: Staten Libanon er ansvarlig når det blir avfyrt raketter derfra, og vi undersøker også iransk involvering, sier han ifølge Haaretz.

Ifølge IDF ble det avfyrt 34 raketter fra Libanon. 25 av disse ble skutt ned, mens minst fem traff israelsk territorium.

Les også: 

Libanon – et annet univers

 

Bestill fra Document:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.