Israel avfyrer en Patriot forsvarsrakett, utviklet for å skyte ned innkommende raketter mot landet. Illustrasjonsfoto: AP Photo/HO/IDF.

Luftvernsirener lød flere steder nord i Israel onsdag, da det ble avfyrt raketter fra Libanon. Israel svarte med sitt antirakett-system, samt med artilleri mot mål i Libanon.

NTB-AP melder om saken, og forteller at en rakett slo ned nær boliger i Kiryat Shmona, mens en annen rakett ble skutt ned av Israels luftvern. Dette rapporteres av Channel 12 og bekreftes av det israelske forsvaret (IDF) overfor avisa Haaretz.

Eksplosjoner kunne i tillegg høres i Metullah, Kfat Giladi og Tel Hai i tillegg til Kiryat Shmona, etter at luftvernsirenene gikk av. Det var med andre ord snakk om et nokså omfattende angrep, også denne gangen rettet vilkårlig mot sivile og militære mål i Israel.

Det israelske forsvaret, IDF, har svart med å avfyre artilleri mot libanesiske mål, ifølge Haaretz.

Det er foreløpig ikke avklart hvem som står bak rakettangrepet. Israel mener at rakettene ble avfyrt av palestinske grupper i Libanon, og ikke den store og mektige, iranstøttede terrorgruppen Hizbollah som Israel frykter mest.

Men det anses som lite trolig at palestinerne kan skyte opp raketter uten Hizbollahs tilslutning. Det er i praksis Hizbollah, og dermed Iran, som styrer svært mye av det som foregår i Libanon.

For to uker siden ble også to raketter avfyrt fra Libanon mot Israel, så dette er for tiden et spent område med mye aggressiv aktivitet rettet mot Israel. Dermed må det israelske forsvaret konstant ivareta høy beredskap både mot Libanon/Hizbollah i nord og mot de aggressive terrorgruppene som opererer fra Hamasstyrte Gaza i sør.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.