Luftvernsirenene gikk over hele Israel. Flere fiendtlige fly og/eller droner skal ha infiltrert israelske områder. Et bilde viser i hvor stor del av Israel flyalarmen har gått. Nå melder IDF at det var falsk alarm.

Markering av fly- og droneangrep over Israel. Kilde: Kumta

En reporter på israelsk tv rapporterer om eksplosjoner som ble hørt, og noen missiler traff bakken i grensebyen Metula. Det er foreløpig ikke meldt noe om personskader.

NTB-AP melder at ett fiendtlig luftfartøy kom fra Libanon.

Det israelske forsvaret har ikke uttalt hvilken type luftfartøy det dreier seg om, men både iranskstøttede Hizbollah og palestinske militante skal ha droner og seilfly.

Meldingen fra det israelske militæret (IDF) kommer etter at Hizbollah sa de sto bak et rakettangrep mot et israelsk militæranlegg tidligere onsdag, og hevdet at flere israelske soldater ble drept.

Det israelske forsvaret har bekreftet at angrepet fant sted, men sa ingenting om eventuelle drepte eller sårede. Israel svarte med et angrep mot det området i Sør-Libanon som rakettene ble avfyrt fra.

Men nå meldes det altså at det hele var falsk alarm.

Israel Defense Forces (IDF) antar at det var droner uten våpen som var ment for psykologisk krigføring av Hizbollah, den libanesiske militante gruppen, ifølge The Times. Ingen landinger eller sammenstøt ble rapportert, og en talsmann for IDF sa at israelere som bor i nord kunne forlate sine tilfluktsrom.

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.