Foto av at israelske Yarden Bibas (midten) kidnappes av Hamas og tas til Gaza 7. oktober 2023.  Foto: AP Photo

Den militante palestinske gruppen Hamas sier at ikke et eneste gissel vil kunne forlate Gazastripen i live med mindre gruppas krav blir innfridd.

Hamas truer nå temmelig direkte med at at gjenværende gislene vil bli drept, dersom ikke Israel gjør som terrorgruppen krever.

Slik opptrer altså gruppen som utgir seg for å være de styrende myndighetene på Gaza, en gruppe enkelte i fullt alvor mener det er mulig å ha rasjonelle forhandlinger med, og som det tillegg hevedes at bør få opprette sin egen stat.

Hamas’ hovedkrav siden militante palestinere tok over 240 mennesker til fange under angrepet på Israel 7. oktober, har vært løslatelse av palestinere fra israelske fengsler.

Dette er en velkjent fremgangsmåte for terrorister: Kidnapp uskyldige, og krev å få løslatt terrorister, straffedømte og mistenkte kriminelle som er arrestert i et annet land.

NTB-AFP melder om saken.

Hamas fremstår som en gruppe med klart fascistiske trekk, men bruker underlig nok selv fascistbegrepet om sine fiender:

– Verken fascistfienden og dets arrogante lederskap eller deres støttespillere kan ta sine fanger levende uten en utveksling og forhandling og innfrielse av motstandsbevegelsens krav, sier Abu Obeida, talsmann for Hamas’ væpnede fløy, i en TV-sendt uttalelse søndag.

Hamas løslot over 100 gisler under den sju dager lange våpenhvilen i slutten av november. Samtidig ble over 200 palestinere løslatt i Israel, de fleste av dem kvinner og mindreårige.

Skjebnen til de 138 gjenværende gislene og krigsfangene i Gaza er fortsatt usikker, de brukes nå kynisk som en brikke i spillet til en av verdens mest brutale, islamistiske terrorgrupper.

Men Israel opprettholder presset mot Hamas, og mye tyder på at desperasjonen nå øker i terrorgruppen.

 Les også: 

Israel rykker sørover i Gaza: – Terroristene i ferd med å bryte sammen

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.