Lørdagsrevyen hadde i går Amrit Kaur som koselig lørdagsgjest. NRK hyller kommunisme og galskap.

Amrit Kaur er nyvalgt leder for Rød Ungdom, en ubetydelig organisasjon med rundt 700 medlemmer. Hun har fått mye oppmerksomhet for sine uttalelser.

Hun vil stanse all våpenstøtte til Ukraina. Hun vil at Rødt fortsatt skal kalle seg et kommunistisk parti, og hun vil ikke ta avstand fra Hamas eller definere bevegelsen som en terrororganisasjon.

– Det er viktig for meg at jeg er kommunist, og at Rødt kjemper for et klasseløst samfunn uten utbytting av arbeiderklassen, sa hun til Klassekampen.

Kommunisme er et ord som Rødt har forsøkt å fjerne seg fra. Som Mímir Kristjánsson sier det til Klassekampen:

– Jeg synes det har kommet noen politiske uttalelser som i hvert fall ikke går overens med Rødts vedtatte politikk. Rødt er ikke et kommunistparti. Det liberale kommentariatet gir inntrykk av at det vi nå ser i Rød Ungdom, er det ekte Rødt.

– Alle vi andre er bare noen slags lokkepersoner som prøver å lure folk inn. Det er feil: vi har tatt disse kampene gjentatte ganger, og jeg opplever at den retningen jeg plasserer meg innenfor, har støtte fra det breie flertallet av velgerne og medlemmene i Rødt.

Et klipp Kaur la ut på TikTok rett før jul viser hennes totale mangel på respekt for andre mennesker, og et grenseløst hat mot selv småting som irriterer henne. Etter å ha sett dette klippet burde det være mulig å vurdere om hun heller burde søkt psykiatrisk hjelp enn en stilling som leder for et lite ungdomsparti.

@c0mradecherryHATER NETWORKING♬ original sound – ak 🇵🇸🚩

Så inviteres hun altså av NRK som lørdagsgjest. Ingen kritiske spørsmål, kun koseprat. Kommunismen skal pakkes inn i glanspapir og selges til ungdommen.

Simen Sandelien fra Asker Høyre reagerer på sin mye leste Facebook-side.

Hvordan er dette mulig? Hva er det NRK tenker på?
Amrit Kaur står frem som ny leder av Rød Ungdom og sverger åpent til Lenin-tro kommunisme.

Tidligere i uken fikk hun opptre på Dagsnytt 18 og demonstrerte da først og fremst to ting:

For det første at hun ikke på noen måte tar avstand fra kjernen i den ideologien som tok livet av millioner av mennesker i forrige århundre og at hun dermed er en ekstremist.

For det andre at hun til sammenligning med de fleste andre politikere er usedvanlig kunnskapsløs.

Hver for seg burde disse to egenskapene normalt være nok til at personen veldig sjelden får offentlig mikrofonstativ til å spre sine tanker. Til sammen burde begge egenskapene kvalifisere til en posisjon i medienes skygge.

Men slik er det tydeligvis ikke for kommunister. Kaur velges til Lørdagsgjest. Lørdagsgjest! NRK mener det passer med et koseportrett.

For mange av oss spiller det liten rolle hvem som leder Rød Ungdom eller Rødt for dens saks skyld, det er noen partier man garantert aldri vil stemme på.

Men å fremstille Kaur som en «snill pike» er lavmål, selv for NRK.

Du kan se Lørdagsrevyen via dette klippet, Kaur entrer scenen etter ca. 27 minutter. Tidligere i uken var hun også gjest i Dagsnytt 18, fra litt før 51 minutter.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.