Rødt har fått et fraksjonsproblem. Rød Ungdom har valgt en ny leder, Amrit Kaur, som åpent trosser ledelsen. Hun sier blant annet at hun ikke vil kalle Hamas en terrororganisasjon.

Liv Müller Smith-Sivertsen ble kastet som leder. Hun advarte landsmøtet om at Rød Ungdom holdt på å bli tatt over av noe som kalles Kommunstisk Enhet. Partiet Rødt har brukt flere år på å forsikre offentligheten om at det ikke lenger er et revolusjonært parti. Nå virker det som om fortiden gjør et comeback.

– Det er viktig for meg at jeg er kommunist, og at Rødt kjemper for et klasseløst samfunn uten utbytting av arbeiderklassen, ser Kaur til Klassekampen.

Rødt har opplevd turbulens og tillitstap etter at Bjørnar Moxness ble tatt for simpelt tyveri, ikke en gang, men flere ganger.

Den nye lederen Marie Sneve-Martinussen vil ikke kommentere lederskiftet i RU. Det tyder på at ledelsen ikke vet hvordan den skal forholde seg.

Smith-Sivertsen tapte avstemningen. Det tyder på at Kaur ikke er et blaff, men representerer en fraksjon som vil ta over Rød Ungdom og gjøre ungdomsbevegelsen til en radikal spydspiss.

Kaur sier nei til våpenhjelp til Ukraina og går inn for en mer aktivistisk utenomparlamentarisk linje.

– Jeg er for at vi skal drive formelt politisk arbeid på Stortinget, men det er også viktig at vi ikke glemmer andre former for aktivisme og politisk arbeid.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.