Den 13. juni hadde bystyret i Arendal et møte. 

Her opptak av hele bystyremøtet https://app.kaukus.no/arendal/meetings/10586 

En av sakene de skulle diskutere var boikott av israelske varer, for det holder ikke at Norge øker bistanden til UNRWA med 100 millioner kroner, for å holde kunstig liv i UNRWAs bestevenn terrororganisasjonen Hamas. Norske palestina-aktivister ønsker også at Israel skal lide og ydmykes ennå en gang etter 7. oktober massakren.

SV -politiker Amina Bitar skriver på sin offentlige Facebook-side:

«Vi vant! Innbyggerne vant! Arendal boikotter varer fra okkuperte landpastedGraphic.pngpastedGraphic_1.pngpastedGraphic_2.png Hayat Ghazal Ditt initiativ og 300 underskrifter gikk gjennom – smeltet inn med Einar Krafft Myhren sitt forslag fra SV.»

Hun legger også ut en rekke bilder som blant annet viser hennes datter som deltok i okkupasjonen av bystyremøtet. pastedGraphic_3.png

Her ser vi Inger Brokka de Ruiter, SV varaordfører i Arendal, Amina Bitar selv, Yara Ahgeneim, elev på Videregående skole og Amira Yasin, tidligere farmasøyt for Apotek 1.

Varaordfører de Ruiter nevner ikke saken på sin Facebook-profil, men har i stedet publisert Bitar sitt innlegg:

«Jeg tror vi er jevnt over enige om at lokalpolitikere har stort ansvar for debattklimaet. Polariserende utsagn påvirker vår offentlige diskurs negativt. Dette gjør alt annet enn å fremme demokratisk kultur, og det skaper mistillit. Det er en helt annen fremgangsmåte som fremmer (sårt tiltrengt) samarbeid og forebygging av hatprat og vold.»

Hun legger ut en sak i Agderposten.

Amina Bitar mener altså at det er greit med pogromer mot jøder, men ikke greit å snakke om hvor grusomt det er. Det å snakke om palestina-arabernes oppførsel er «hatprat» ifølge SV politikere og journalistene i Agderposten. 

Amina Bitar la også ut dette bildet, som tyder på at hun og personen på bildet har en nær relasjon:

pastedGraphic_4.png

Saken i Agderposten viser med all tydelighet hvilket elendig debattklima politikere fra FrP lider under i bystyret i Arendal, og hvilken form for hersketeknikk de blir utsatt for. 

Dette dårlige debattklimaet toppet seg da palestina-aktivister okkuperte bystyremøtet 13. juni. Ordfører Robert Cornels Nordli og varaordfører Inger Brokka de Ruiter gjorde ingenting noe for å forhindre maktovergrepet. De begrunner sin unnfallenhet med at «det ville blitt bråk» om de ikke tillot demonstrantene å være til stede  i bystyresalen under bystyremøtet.

FrP politiker Rolf-Gunnar Jakobsen beskriver den bisarre seansen slik på sin Facebook-profil 

«I går følte jeg meg truet, kvalm og utilpass i bystyret, når 15 Palestinske demonstranter stilte seg opp foran alle som sitter i bystyret, plutselig så jeg opp fra pc’en og der står de med palestinaskjerf, Hijab, plakater og Palestinaflagg, med ondskap i blikket etter min mening. 

Jeg tenkte med en gang er det et terrorangrep, blir vi angrepet?? Men det var ikke det, dette er da en demonstrasjon for at Arendal Kommune sin innkjøpsavdeling skal boikotte alle Israelske varer. 

Ordføreren vår Robert Cornels Nordli tillot dette og i tillegg støttet han opp om det når demonstrasjonen var ferdig. Dette er en krenkelse av Arendal Bystyre på sitt aller groveste, jeg aksepterer at folk demonstrer, feks slik som Hove demonstrasjonen som var på utsiden av rådhuset før bystyremøtet, det er helt ok. 

Jeg tok dette opp med ordfører i pausen og han sa det var helt ok at de gjorde det slik, ellers ville vi fått masse bråk. Dvs det er helt ok for han. Hvilke signaler gir dette til andre som vil ha igjennom sin politikk. Ordfører retter hele tiden bystyret om vi kommer med en ytring av noe som helst slag, men dette brydde han seg ikke om.

Ved avstemming ble det 20 mot 19 til støtte for boikott av israelske varer fra Arendal Kommune. 

Varaordfører Inger Brokka De Ruiter fra SV, jublet og klappet åpenlyst når avstemmingen gikk i palestinernes favør, samme gjorde Rødt sin representant som hadde satt i gang denne demonstrasjonen. 

Vanja Grut og Nina Jentoft fra Ap byttet på å ha på seg Palestina skjerf under det 11 timer lange bystyret. 

En av de deltakerne iført hijab i demonstrasjonen sto og rakk tunge til vår representant Maurith Julie Fagerland, bystyrepolitiker for Arendal FrP, fordi hun hadde en Davidstjerne brodert på sin genser, totalt usmakelig av denne demonstranten som i tillegg er datter av et bystyremedlem, det er så lavmål og totalt upassende og respektløst at jeg har ikke ord, burde hun ikke heller vært på skolen og fått lært seg litt folkeskikk, for det har hun tydeligvis ikke lært hjemme.

Posisjonen i byen vår Ap-SV-Sp-og Helsepartiet støtter altså det palestinske folket og boikott av Israel. I tillegg støtter de opp om slike demonstrasjoner.

Så er spørsmålet hva vil det koste ? Noen må kontrollere og det blir dyrere innkjøp.

Dette skal og må ikke skje igjen.

Jeg lurer litt på integreringspolitikken i Arendal, er det ingen av demonstrantene som jobber siden de kan sitte der hele formiddagen… nei virket ikke som det… det er takken vi får for å ta imot og sørge for at de har ett bra liv i Arendal.

Jeg ønsker ikke slike ufyselige demonstrasjoner inn i vårt bystyre. 

Skal du demonstrere eller gjøre ytringer om saker som skal opp i bystyret stå på utsiden av rådhuset det er helt ok. 

Så håper folk skjønner hvem de skal stemme på ved neste korsvei.»

Både Inger Brokka de Ruiter og Amina Bitar har bakgrunn fra sosialt arbeid. Er det dette de har lært som sosionomer og sosialarbeidere? Skal man belønne dårlig oppførsel og tillate at ufyselige demonstranter tramper på folkevalgte kommunepolitikere? Palestina-aktivistene burde ha blitt kastet ut av bystyremøtet. 

En av demonstrantene tillot seg til å med å rekke tunge til FrP politker Maurith Julie Fagerland. Hun hadde på seg en blå genser med en brodert David-stjerne. Hun skriver på sin Facebook-side:

«Noen har tydeligvis frikort ift å bruke bystyresalen som de vil. 

Og vi andre brenner etter å peke på gislene som Hamas fremdeles holder, og som de nekter å slippe fri. 

Disse tilhører den siden som gråter krokodilletårer (?) over at «det blir så harde fronter…

Ved nærmere gjennomgang av bildene, ser jeg virkelig graden av sjarme hos enkelte…. Noen tillot seg til og med å vise forakt ved å geipe til meg. Forstørrelsen som var nødvendig for å virkelig innse hva personen gjør, satte henne i fokus. Hun er visstnok mindreårig, noe som passer å argumentere med når oppførselen ikke gjør seg godt på bilde.

En slik forrakt for bystyret, det bystyret som tillot dem ett privilegium ingen andre demonstrende har fått de snart 5 årene jeg har sittet i bystyret, er forferdelig å være vitne til. Men det er fristende å peke på at dette er utfallet av å konsekvent sette seg selv i offerrollen, noe som også forsøkes ift det bildet fanget opp her. Hva var det den foresatte sa? «Er du klar over at hun er mindreårig»? Vel, hun er enten like over eller like under 18. 

Så i påvente av en juridisk vurdering er bildene med henne i fokus tatt ut. Men som mine journalistvenner sier; bystyret er ingen russefest. Du kan ikke være voksen når det passer, og barn når det passer….

Dette tillot du, og støttet du, Robert Cornels Nordli….»

Her ser vi Maurith Julie Fagerland med den pene genseren: