I den falske videoen sier en digitalt generert «kong Harald» at han har tatt kokain sammen med guttene i den norske musikkgruppen Ballinciaga.

– Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og russ som er glad i kokain, horer og «Ballin’», sier det som tilsynelatende er kong Harald i den falske videoen.

Videoen er hentet fra kongens nyttårstale i 2016, hvor han ble hyllet for å gripe an tidsånden i det moderne Norge da han talte til nasjonen, skriver Dagbladet.

«Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting», sa kong Harald i talen som gikk verden rundt.

Musikkgruppen Ballinciaga har herjet på topplistene med sine dansbare hitlåter de siste årene, og gruppen har også vakt oppsikt med sine heftige sceneshow.

Ballinciaga på rød løper før utdelingen av Spellemannprisen 2022.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Den falske videoen av kong Harald ble vist rett før Ballinciaga inntok scenen under Landstreff Stavanger lørdag ettermiddag.

Ballinciaga har følgende beskjed til Dagbladet om videostuntet:

«Vi elsker kongen. Russen elsker kongen. Ingen er vel fremmed for en fest, selv ikke de kongelige.»

Til stede på landstreffet er også kongens barnebarn, Leah Isadorah Behn, men det er usikkert om hun overvar konserten.

Tidligere kunne man i Norge risikere å bli satt i fengsel for å fornærme regenten, dersom regenten i kongeriket Norge ba om det, men i 2015 trådte den nye straffeloven av 2005 i kraft, hvor en av endringene er opphevelsen av Grunnlovens paragraf 101 – som omhandler majestetsfornærmelser.

Ballinciaga kan derfor ustraffet komme unna med sin groteske versjon av landets konge.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.