Islams holdning til homofili har blitt tydelig de siste ukene. Under Premier Leagues pride-kampanje i desember nektet den tidligere Malmö-spilleren Anel Ahmedhodzic, som eneste spiller i ligaen, å bære det regnbuefargede armbindet for lagkapteiner. Ahmedhodzic har i intervjuer antydet at avgjørelsen er basert på hans muslimske tro.

Noen dager senere meldte Helsingborg by og Region Skåne at de stopper bevilgningene til studieforbundet Ibn Rushd, fordi forbundet har brukt studiemateriell som blant annet framstiller homofili som synd. Materialet har også blitt brukt i undervisningen av barn, noe Document har skrevet om.

– Helsingborgarna ska inte vara med och finansiera extremism som det här, sa Alexander Kolind (KD), leder av Kulturutvalget i Helsingborg, da han begrunnet kommunens vedtak i et intervju med SVT Nyheter.

Disse hendelsene fikk den velkjente, og ofte brukt av media, Malmö-imamen Salahuddin Barakat til å komme med en uttalelse på sin Facebook-profil:

«Om det är homofobi att anse att HBTQ+ handlingar är syndiga så är i princip alla muslimer homofober… Lika lite som andra vill bli påtvingade islamiska värderingar vill muslimer bli påtvingade varken prideflaggor eller pridevärderingar», skrev Barakat onsdag kveld. I innlegget la Barakat også inn skjermbilder av et bilde av Anel Ahmedhodzic og overskriften på en nyhetsartikkel fra SVT. Da innlegget ble kritisert, la han ut en presisering av sin mening: «Endast Guds belåtenhet efterfrågas och önskas».

Barakat har selv ikke ønsket å kommentere sine uttalelser ytterligere, men i et intervju med Expressen sier Valley Granem, forretningsutvikler ved Islamakademin grunnlagt av Barakat, at imamen kun «formidler det islamske synet på seksuelle forhold» og at kritikken av Ibn Rushds ​​studiemateriale er basert på «samtidens drev mot muslimske organisasjoner».

Salahuddin Barakat har i mange år vært den imamen som oftest brukes av SVT, Sveriges Radio og andre medier som muslimsk ekspert og autoritet i spørsmål knyttet til integrering, islam og islams rolle i det svenske samfunnet.

I 2013 grunnla Barakat den sunni-islamske foreningen Islamakademin, som er delvis finansiert med skattemidler. Han er også medgründer av det jødisk-muslimske samarbeidsprosjektet Amanah, som i 2019 mottok Malmö Stads pris for menneskerettigheter. Amanah har fått innvilget millioner for å «styrke det verdibaserte arbeidet» ved Malmö byskoler, og i 2021 mottok den 12,5 millioner fra Allmänna arvefondet for å drive et prosjekt mot antisemittisme og islamofobi. Etter Hamas-terrorangrepet 7. oktober er imidlertid det jødisk-islamske samarbeidsprosjektet i Malmö avsluttet.

I mars 2016 skapte Barakat overskrifter i Norge da han nektet å håndhilse på den kvinnelige programlederen Helén Skogstad. Barakat ble invitert til TV2 for å diskutere økt skepsis til muslimer i det norske samfunnet.

Fire år senere, i oktober 2020, la Barakat ut en rekke innlegg på Facebook, og angrep Frankrike og landets president Emmanuel Macron. Blant annet kalte Barakat Frankrike for en «islamofobisk skurkstat» og Macron for en «skurkeribbe», og sa at muslimer som «har blitt utsatt for Frankrikes ondskap og urettferdighet for å kreve sin rett». Litt over en uke etter Barakats innlegg ble fransklæreren Samuel Paty halshugget av en islamistisk terrorist.

 

 

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.