Nytt

Miljöpartiet hadde inntil denne uken Sveriges boligminister, Mehmet Kaplan. Da Kaplan sammenlignet Israels forhold til palestinere med Nazi-Tysklands forhold til jøder, var begeret fullt. Kaplan måtte tre av som boligminister.

En annen av Miljöpartiets politikere har også vært i vinden denne uken. Yasri Kahn har forsvart Mehmet Kaplan. Før et intervju i svensk TV nektet han å håndhilse på en kvinnelig reporter. Dette har skapt oppstyr i Sverige. Yasri Kahn synes det er på sin plass å nekte håndhilsing med kvinner. Ikke uventet påpeker han hvor vanskelig det er å være muslim i et vestlig samfunn.

– Hur jag väljer att hälsa måste vara mitt personliga val och alla människor ska ha möjligheten att bestämma över sin egen kropp. Sedan kan människor tycka olika, men jag känner mig väldigt trygg i att jag tycker att män och kvinnor är lika mycket värda. Sedan har jag min uppfostran och mina normer som jag vill stå upp för, och jag vill att den mångfalden ska kunna inrymmas i Sverige, säger Yasri Kahn.
Han anser att det är svårt för troende muslimer att engagera sig politiskt i Sverige.
– Ja, det är det absolut. Det är inte enkelt att vara annorlunda och ju mer man sticker ut, desto tuffare blir det, säger han.

Det bør begynne å demre for noen og enhver hvordan det vil fortone seg å leve i et muslimsk samfunn uten å være muslim selv. Aftonbladet

Som om ikke dette var nok, så presterte Sveriges visestatsminister, Åsa Romsom, som også representerer Miljöpartiet, å tråkke i salaten. Hun omtalte nylig angrepene på World Trade Center som ulykker. Senere ønsket hun å ro det hele i land med å forklare at angrepene var en ulykke for muslimer i Sverige.

Vice statsminister Åsa Romson (MP) benämnde terrordåden i USA 11 september 2001 som «olyckorna» när hon medverkade i «Gomorron Sverige» i SVT i morse. Det var i samband med att Romson beskrev avgångne bostadsministern Mehmet Kaplans politiska gärning.
– Han har varit ordförande för unga muslimer i samband med svåra situationer som kring 11 september-olyckorna, sade Romson i SVT.
Ett uttalande som fick många att höja på ögonbrynen i sociala medier. 2 996 människor dödades i sammanlagt fyra attacker mot New York och Washington, utförda av al-Qaida.
Senare på morgonen förklarade Romson sitt uttalande i Aftonbladets morgon-tv med att hon syftade på situationen för muslimer i Sverige efter 11 septemberattackerna.

Land angripes og folk drepes av muslimer, men Miljöpartiet løfter stadig frem muslimer som de fremste ofre av terror utført i Allahs navn. Det å kalle terroren 11. september 2001 for ulykker vekker oppstyr, selv i Sverige.

Aftonbladet