Faksimile av Mahmoud Addas og Samuel Patys avskårne hode, laget av en bruker på Twitter. Bildet er klippet. Foto: Twitter

Etter terroren i Frankrike, der den franske læreren Samuel Paty ble skåret hodet av på åpen gate, ønsker Centerparti-politikeren Mahmoud Addas at kritikk av islam skal straffes.

Addas, medlem av distriktsstyret i Centerpartiet i Jämtland, skriver på sin Facebook-side at det å fornærme religioner «fortjener straff.» Innlegget ble skrevet delvis på svensk og delvis på arabisk. I den svenske delen fordømmer Addas drap og kaller det «en skitten forbrytelse», men sidestiller det bestialske mordet med å fornærme religioner, ved å omtale både krenkelse av religion og mord som en forbrytelse:

«Kränkning eller förolämpning av religioner och övertygelser är inte yttrandefrihet, det är också ett smutsigt brott.»

Det var Samnytt som omtalte saken først.

For sine arabisktalende tilhengere legger Addas til en ytterligere formulering om at fornærmelse av religioner og tro er en forbrytelse som «fortjener straff.»

Foto: Skjermdump fra Facebook / Hentet fra Nyheter idag 

Prakteksempel på integrering 

I forkant av valget i 2018 valgte Centerpartiet å bruke Addas i kampanjer og profilerte ham som syrisk innvandrer og «nysvensk». Han ble brukt av partiet som et eksempel på hvor godt integrert innvandrere i Sverige er, skriver Nyheter idag. Partiet poengterte at han etter kort tid i Sverige var med på å utvikle kommunen.

På Facebook skriver Addas at han tidligere har jobbet som lærer i barneskolen i Krokom kommune. I tillegg til kommunepolitiker er han morsmålslærer og administrator i kommunen.

Straffe islamkritikk

Flere muslimske organisasjoner i Sverige ønsker å kriminalisere islamkritikk.

Etter det danske partiet Stram Kurs, ledet av Rasmus Paludan, demonstrerte mot islam ved å brenne og sparke fotball med koranen flere steder i Sverige, samlet 15 muslimske menigheter seg for å protestere. De uttalte at de har til hensikt å arbeide for å endre Sveriges grunnlov, for å forby «hån» av religioner.

Blant dem var den muslimske organisasjonen Hizb ut-Tahrir, som er koblet til islamistisk terror.

Hizb ut-Tahrir publiserte en video på sin offisielle YouTube-kanal, hvor de oppfordret alle muslimer i Sverige til aldri å godta latterliggjøring av islam. Videre ønsker organisasjonen å samle muslimer for å overta Sverige for å etablere et islamistisk kalifat, ifølge Samnytt. Også denne organisasjonen har, i etterkant av terroren i Frankrike, publisert budskap om at ytringsfriheten ikke gjelder spotting av islam.

Alvorlig samtale

Centerpartiet i Krokom har i etterkant av Addas uttalelser lagt ut en melding på Facebook, hvor de skriver at de har snakket med Mahmoud Addas:

«Vi har haft ett allvarligt samtal med Mahmoud, där vi har förklarat att vi ser allvarligt på det han skrivit», förklarar Centerpartiet.

«Mahmoud själv har insett att hans text har tolkats som att han vill lagstifta mot att religion ifrågasätts. Han bedyrar att det inte var hans avsikt och har förklarat för oss att han anser att alla religioner måste både kunna ifrågasättas, diskuteras och förolämpas. Han har därför raderat inlägget och ber om ursäkt för att det blev fel.»

Innlegget er slettet.

Norsk politiker følger samme spor

Det er ikke bare Sverige som har politikere som ikke forstår alvorlighetsgraden av terrorhandlinger i islams navn.

SV-politiker Neha Naveen sammenligner terrorhandlingen med at et «mobbeoffer tar igjen».

FrPs innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim er rystet over sammenligningen:

Foto: Stillbilde fra Facebook. 

Kjøp Klanen her!