Den radikale islamistiske bevegelsen Hizb ut-Tahrir er også aktive i Danmark. Her under en demonstrasjon utenfor den franske ambassade i København. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/via REUTERS/ NTB

En leder for den radikale islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir i Rinkeby ble filmet med skjult kamera mens han diskuterte hvordan Europa på sikt skal overtas av islam.

SVT rapporterer om hvordan Hizb ut-Tahrir øker sin aktivitet for å verve medlemmer i Järva-området, et område utenfor Stockholm med svært høy innvandrerandel. En reporter fra SVT deltok på et undervisningsmøte hjemme hos en av lederne for Hizb ut-Tahrir, og filmet seansen med skjult kamera.

Antidemokratiske holdninger

SVT avslører gruppens antidemokratiske holdninger. Deltagerne blir blant annet oppfordret til ikke å stemme i demokratiske valg. I et av klippene forteller lederen på arabisk hvordan man på sikt kan danne et muslimsk kalifat og ta over Europa for islam.

– Nu finns det områden som skiljer sig från andra områden. Hemma i våra länder kallar vi det «majal-områden». Majal-stater, vad betyder majal-stater? Det är områden där det finns möjlighet att upprätta kalifatet. Sen finns det undantag, som Europa, där det inte är möjligt. De områdena kan erövras först när staten har uppstått, om du eller jag tillhör Tahrir-partiet eller en organisation, säger mannen.

Videre gir han jødene skylden for den såkalte likestillingen i den vestlige verden. Han gjengir en samtale med en jødisk mann ved navn «McFeller»:

– Då brast den där McFeller i skratt. Han menade. «Det var vi som uppfann idén om jämställdhet mellan män och kvinnor. Det var vi som planerade för att kvinnor skulle ut på arbetsmarknaden. Vi vill det, för om kvinnor stannar hemma så betyder det att femtio procent av samhället inte arbetar och drar in pengar till oss.» Så menade han. Han sa: «Så alla rörelser för kvinnors befrielse är vår egen idé.»

Forbudt i Tyrkia, asylgrunn i Norge

Hizb ut-Tahrir (frigjøringspartiet) er en sunnimuslimsk, islamistisk gruppe som ble stiftet i Jerusalem i 1952. Gruppen er også aktiv i vesten, særlig i Storbritannia, men også i Danmark og Sverige. I Storbritannia og Danmark er gruppen et eget politisk parti. Gruppen er svært kontroversiell, og ble i 2015 forbudt i Tyskland, Russland, Kina, Egypt, Tyrkia og flere arabiske stater.

Stockholm-terroristen Rakhmat Akilov fra Usbekistan ble av flere svenske medier koblet til Hizb ut-Tahrir. I 2017 ble det kjent at medlemskap i den radikale islamistgruppen kunne gi asylsøkere oppholdstillatelse i Norge. Bakgrunnen var at personer med tilknytning til Hizb-ut Tahrir risikerte forfølgelse ved retur og kunne derfor få beskyttelse i Norge.

Å være medlem i en islamistisk organisasjon som ses på som for radikal for Tyrkia, Egypt og flere arabiske stater ga altså grunnlag for opphold i Norge.

SVT
Fria Tider

Dokument avslører strategi: «Bekjempe integrering i Vestens lave kultur og dens fordervede verdier»

Kjøp boken fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.