Hizb ut-Tahrirs logo.

De vantro vil drukne muslimene i vestlige land «i den fordervede, lave vestlige kulturen» – og derfor må muslimene bekjempe integrering.

Den radikale islamistorganisasjonen Hizb ut-Tahrir har diktert en klar strategi om å motarbeide integrasjon av muslimer i vestlige land, skriver Berlingske Tidende. Organisasjonen er i Danmark kjent for å skjelle og smelle mot det danske demokratiet.

«Strategien for Arbejdet i Vesten» er oversatt fra arabisk til flere språk. BT er i besittelse av en arabisk, en engelsk og en dansk utgave.

– Demokrati og frihet en bedragersk luftspeiling

«Det fremgår af et ikke tidligere offentliggjort internt dokument fra Hizb ut Tahrir, som Berlingske er i besiddelse af. Dokumentet bærer titlen «Strategien for Arbejdet i Vesten» og beskriver, at Hizb ut-Tahrirs nedskrevne formål med at være i Danmark er at bekæmpe integration af herboende muslimer og udbrede organisationens ideologi og fortolkning af islam.

«[Det kræves af partiet Hizb ut-Tahrirs afdelinger i verden] at det er aktivt i bekæmpelsen af integration og assimilation i Vestens lave kultur og dens forfaldne værdier,« står der, hvorefter det i dokumentet konstateres, at «Demokrati og friheder ikke er andet end en bedragerisk luftspejling, hvis uduelighed afsløres ved første rystelse».»

Diktatet kommer fra organisasjonens internasjonale ledelse, skriver BT. Avisen har i dag også publisert strategien som er fra 2005, men stadig er gjeldende.

Danske muslimer må være forsiktige, advares det, for i Danmark risikerer de «gjennom direkte sansning» å komme i berøring med og bli påvirket av «Vestens tanker, kultur og verdier».

Ifølge Hizb ut-Tahrir vil «kuffar», de vantro, «drukne dem i den fordervede, lave vestlige kulturen».

Justisministeren «sint»

Den danske justisministeren, Søren Pape Poulsen, er «sint», ifølge BT:

«Jeg forstår ikke, at de vil leve et så forfærdeligt sted, som Danmark åbenbart er i deres øjne,» siger Søren Pape Poulsen (K).

 

»Tænk sig, at vi har nogen i samfundet, der bor her og har den holdning, at det vigtigste er ikke at blive en del af samfundet.«

Den danske riksadvokaten fastslo i 2008 at der ikke var rettslig grunnlag for å forby Hizb ut-Tahrir siden det ikke er snakk om en voldelig forening.

Bevegelsen, som har tilhengere også i Norge, arbeider for et verdensomspennende kalifat, og maner til kamp mot «verdslige» og «ikke-islamske» regimer. Hizb ut-Tahrir er  forbudt i mange land i Midtøsten og Sentral-Asia.

Stockholm-terroristen Rakhmat Akilov tilhørte Hizb ut-Tahrir.

Kan få opphold i Norge

Medlemmer av gruppen risikerer forfølgelse i hjemlandet, og dette gir grunnlag for asyl i Norge. Utlendingsdirektoratet har innvilget flere radikale islamister opphold i Norge.

Medlemmer av Hizb ut-Tahrir fra Usbekistan kan få opphold i Norge, forklarte enhetsleder Christine Roca i Utlendingsdirektoratet til Minerva i fjor:

– Personer med tilknytning til Hizb-ut Tahrir risikerer forfølgelse ved retur, og kan derfor få beskyttelse i Norge, sier Roca.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂