Sydsvenskan skriver om Hizb ut-Tahrir. De omtales som radikale islamister og oppfordret til boikott av det svenske valget. Hizb ut-Tahrir ekspanderer i Sverige. Stadig flere samles under det sorte flagget.

Det radikala islamistiska partiet Hizb ut-Tahrir expanderar i Sverige. Med ny Facebooksida hoppas rörelsen locka in fler svenskar under kalifatets svarta fana. Inför det svenska valet uppmanade partiet till bojkott.

Bredvid honom står en man i vit tenniströja och ropar i megafon:

– Vi vill styras av Koranen!

– Allahu akbar! svarar demonstranterna som samlats på torget i kör.

Hizb ut-Tahrir – som vill avskaffa demokratin och återupprätta kalifatet, införa sharialagar där tjuvar får sina händer avhuggna och män och kvinnor kan dömas till stening – har länge haft ett starkt fäste i Danmark.

Inför valet den 14 september propagerade Hizb ut-Tahrir på flera platser i Sverige och delade ut flygblad där muslimer uppmanades att inte rösta.

– Enligt islam är det förbjudet att delta i det sekulära systemet. Bara Gud kan avgöra vad som är rätt och fel, förklarar Junes Kock.

Hizb ut-Tahrirs predikanter gör ingen hemlighet av att målet är att återupprätta kalifatet – det muslimska rike profeten Muhammed grundade för 1 400 år sen, styrt enligt sharia av en kalif. Det är samma mål som den blodbesudlade Islamiska staten (IS) har och som dess ledare Abu Bakr al Baghdadi påstår sig ha uppnått genom utropandet av ett kalifat i de delar av Syrien som terrorarmén har erövrat. Där har nu IS infört sharia med förbud för allt västerländskt. De som inte bekänner sig till «den rätta läran» riskerar att avrättas under bestialiska former.

Det er enda godt at svenskene gillar olika.

 

http://www.sydsvenskan.se/sverige/hizb-ut-tahrir-drommer-om-ett-globalt-kalifat/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.