Det muslimske studieforbundet Ibn Rushd skal ha benyttet ei bok om barneoppdragelse som blant annet sier at homofili er synd og at vold mot barn og «ulydige» koner er greit.

TV4-nyhetene melder at det islamske og delvis skattefinansierte svenske studieforbundet Ibn Rushd har tatt i bruk den omstridte boka «The Upbringing of Children in Islam».

Nyheten har skapt debatt i sosiale medier. Blant annet har frilansjournalisten Sofie Löwenmark, ansvarlig utgiver for nettstedet Doku, gått gjennom boka og publisert utdrag fra den på Twitter. Noen eksempler:

Kjønnslemlestelse er prisverdig.

Muslimske barn skal ikke omgås ikke-muslimer.

Ei kone må aldri nekte mannen sin sex når han ber om det.

Ibn Rushd skal også ha brukt skriften «Islamic laws» som omhandler barneekteskap, men som ikke tar avstand fra det.

Nå har Sveriges kunnskapsminister Mats Persson fra Liberalerna (L) kalt inn Ibn Rushd. «Vi gjør en rekke ulike tiltak for å få bukt med juks og feilvurderinger blant studentforeningene, og det at myndighetene nå har funnet dette er selvsagt viktig fordi vi ønsker å kunne føle oss trygge på at skattepengene våre blir brukt på en rimelig måte», sier han til TV4.

I følge en pressemelding fra Ibn Rushd er materialet tatt med i en bibliografi, men ikke blitt brukt «på en slik måte at det kommer i konflikt med Ibn Rushds ​​verdier». Ibn Rushd «står for alle menneskers like verdi, uavhengig av religion, kjønn, seksuell legning, funksjonalitet eller hudfarge», skriver foreningen videre.

«For oss er det viktig at ethvert studiemateriell skal kunne brukes i en studiesirkel så lenge folkeopplæringens prinsipper anvendes: kritiske tilnærminger, møtet mellom ulike perspektiver og mennesker, egen refleksjon og et demokratisk grunnsyn. Ingenting i vår interne gjennomgang har vist slike mangler», kommenterer Ibn Rushds ​​forbundsleder Anna Waara.

Studieforbundet Ibn Rushd har også tidligere vært i trøbbel, blant annet i Göteborg.

Socialdemokraterna og partier på venstresiden har likevel vedtatt at foreningen skal få et kommunalt tilskudd på 1,1 millioner svenske kroner. Ikke alle partiene støttet dette vedtaket.

«Jeg tror ikke at foreningslivet blir mer attraktivt hvis Göteborg by deler ut penger til aktiviteter som snakker nedsettende om kvinner, homofile, jøder og ikke-troende», kommenterte Nina Miskovsky fra Moderaterna.

Mens IS-jihadister myrder svensker jobber IS-jihadister i svenske skoler

Kjøp «Klanen» her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.