Den iranske MMA-utøveren Ali Heibati er blitt utestengt på livstid fra russisk MMA for å ha sparket en ringjente i baken under en kamp i Russland.

Rasende publikum

Heibati deltok i en kamp mot armenske Arkady Osipyan i Moskva. Efterat atletene entret ringen sparket Heibati ringjenta som annonserte starten på første runde, i baken. Hun ble sint og konfronterte iraneren før dommeren grep inn.

Kampen fikk lov til å starte og dommeren erklærte motstanderen Arkady Osipyan som vinner da det bare sto 30 sekunder igjen av første runde. Han hadde vurdert det sånn at Heibati ikke reiste seg, men det gjorde han så snart Osipyan vendte ham ryggen. Flere mennesker trengte inn i ringen for å skille de to mennene.

Verdensberømt for å være ufin

Ifølge videoopptak som har spredt seg viralt på sosiale medier, ble Ali Heibati senere angrepet av rasende publikum, dyttet over stoler og slått.

Ba om unnskyldning

Heibati har senere gjennom sosiale medier bedt ringjenta Maria om unnskyldning:

– Hei alle sammen, jeg var anspent før kampen og inne i ringen ville jeg bare at den skulle starte. Det var mye spenning og følelser og det fikk meg til å sparke henne. Jeg innrømmet ikke min skyld efter kampen fordi de slo meg i hodet. Jeg ber om unnskyldning. Jeg er gift og jeg respekterer det kvinnelige kjønn.

Utestengt på livstid

Til tross for unnskyldningen ble Heibeti utestengt på livstid fra MMA. Han ble ilagt en bot som i sin helhet vil gå til ringjenta Maria.

MMA, mixed martial arts, er en fullkontakts kampsport hvor det meste er tillatt; den inkluderer teknikker fra ulike kampsporter fra hele verden.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.