Den danske stjernespilleren Christian Eriksen kollapset og falt om ute på banen rett før pause under EM-kampen mellom Danmark og Finland. Dette skjedde helt uten foranledning.

Jeg så dette på direkten, og det var en sjokkerende opplevelse. Drillo var kommentator, og sa det enkelt:

– Jeg klarer nesten ikke å puste.

Kommentatorene mistenker at det dreier seg om en hjertestans. Det virker plausibelt, siden Eriksen falt om uten at det var kontakt med andre spillere. Nå er han trolig overført til sykehus for behandling/livredning. Men magefølelsen er ikke god i denne situasjonen.

– Dette er det verste vi har sett på en fotballbane noensinne. Her starter de hjertekomprisjoner på Christian Eriksen. Dette er helt forferdelig, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Direkte på TV så vi at den danske stjernespilleren så helt lammet ut. Medisinsk personell satt igang hjerte- og lungeredning. Resten av det danske laget stilte seg i ring rundt spilleren.

Etter en stund ble han båret ut av banen, skjult bak faner. Både publikum og spillere gråt åpenlyst. Familien til Eriksen kom ned på banen.

NRK sa tidlig i Dagsrevyen at det var observert tegn på at Christian var bevisst når han ble bæret ut av banen. Senere i sendingen melder NRK at Eriksen skal være ved bevissthet. Dette er nå bekreftet av sykehuset han behandles ved. UEFA melder på Twitter at tilstanden er stabil.

Mens publikum ventet på nytt om Eriksen og den avbrutte EM-kampen, ropte finske fans «Christian», og danske fans svarte «Eriksen», igjen og igjen.

– Jeg hørte om det. Fotballen er vakker, og Christian spiller den på en vakker måte. Jeg ønsker ham full og snarlig bedring og ber om at hans familie har styrke og tro, sa UEFA-president  Ceferin til Uefas nettsted, melder NTB.

Kampen ble naturlig nok avbrutt, og spillere og dommere har gått i garderoben. Krisemøter om hva som skal skje videre pågår. Uansett er vel det viktigste helsen til Eriksen.

Nå har kampen startet igjen. Det blir en selsom affære.

Eriksen spiller til vanlig for det italienske laget Inter, og var tidligere Tottenham-spiller. Han har 109 landskamper for Danmark.

Kjøp Asle Tojes siste bok her!